Anne laihdutti lähes 70 kiloa – lue miten ja katso kuvat!

Kolme vuotta sitten Anne Pajalin painoi yli 146 kiloa. Sairastuttuaan nivelrikkoon hän päätti ottaa itseään niskasta kiinni. Laiskalle liikkujalle riitti ruokavaliomuutos, jonka myötä painoa on tippunut jo lähes 70 kiloa.

"Vuoden 2011 tammikuussa polvessani todettiin pitkälle edennyt nivelrikko, joka kipuili liikkuessa. Painoin tuolloin 146,6 kg ja olin silloin 51-vuotias. Työterveyslääkärini lähetti minut työterveyshoitajan puheille ja aloin pitää ruokapäiväkirjaa ja aloitin syömisen järkeistämisen välittömästi. Polven ongelmat ja jo kohonnut veren sokeri saivat motivaation syttymään.

Pahin syntini oli jatkuva karkin ja pullan syöminen. Vähensin niitä vähitellen ja lopulta lopetin makean syömisen lähes kokonaan. Sain opetusta työterveyshoitajalta ja ravitsemusterapeutilta oikeista välipaloista ja terveellisestä ruoasta. Nyt olen innokas ruokapakkausselosteiden lukija. Tarkkailen sokerin ja rasvan määrää ja laatua, en laske kaloreita.

Laihduin ensimmäisenä vuotena 40 kg, toisen vuotena 20 kg ja tänä vuonna vielä lisää 6,6 kg eli yhteensä olen pudottanut painoa jo 66,4 kg ja aikaa tähän on mennyt 2,6 vuotta. Tällä hetkellä painan 80 kg. 

Olen laihduttanut pelkällä ruokavaliolla, sillä polveni nivelrikko rajoittaa liikkumistani ja tunnustettava on, etten ole koskaan urheillut. Minulle riittää normaali päivittäinen hyötyliikunta. En harrasta mitään, en urheile enkä käy salilla. Oloni on koko ajan ollut erinomainen ja positiivinen.

Laihtuminen on ollut helppoa, sillä oikeiden välipalojen ansiosta makeanhimo katosi täysin. Pääasiassa syön hedelmiä ja marjoja makean sijaan. Marjojen kanssa olen viime aikoina nauttinut esimerkiksi rahkaa tai vähäsokerista ja rasvatonta jogurttia. Valkoisen leivän olen jättänyt täysin pois, mutta muuten syön täysjyvätuotteita ja ruisleipää päivittäin. Välttelen vain tyhjiä kaloreita ja hiilihydraatteja.

Mielestäni ydinasia laihtumisessa on säännöllinen syöminen ja syöminen tarpeeksi usein. Pitäisi myös uskaltaa syödä tarpeeksi kunnollista ruokaa: kylläisenä mieliteot pysyvät kurissa."


Kuvat Anne Pajalin

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja