Anna Puu: Ääniongelmista jäi lähtemättömät jäljet

Laulaja Anna Puu kuvailee, että ääniongelmat havahduttivat hänet pitämään enemmän huolta itsestään.

Suosittu laulaja Anna Puu nauttii parhaillaan talvilomastaan. Loman ohella laulaja ehti kuitenkin piipahtaa vierailevana tähtenä lauantain Putouksessa. Helmikuun puolivälin jälkeen Anna suuntaa jälleen keikkalavoille.

– Joulukuusta tähän asti on ollut aitoa lomailua, lapsen kanssa hengailua. Talviloman jälkeen keikkailen kolmen kuukauden ajan ja sitten jään vähän pidemmälle, luovalle tauolle kehittelemään jotain uutta.

Luovalla tauolla Anna aikoo työstää uutta musiikkia, mutta sen suurempia suunnitelmia hänellä ei tauolle ole.

– Jos tekee mieli lähtee jonnekin, niin sitten lähden jonnekin. Parempi olla stressaamatta sitä etukäteen, Anna miettii.

Artisti myöntää, että viime vuosi oli hänelle ”aikamoista haipakkaa”. Ahkerasti keikkaillut nainen joutui syksyllä laulukieltoon ja perumaan keikkojaan.

– Toivottavasti samat ongelmat eivät jatku tänä vuonna. Pitää ehkä olla armollisempi itselle. Ääni on ihan hyvässä kunnossa, mutta kyllä se on jättänyt lähtemättömät jäljet. Ääni rasittuu helpommin ja minun pitää pitää siitä oikeasti tosi hyvää huolta. Ihan oma mokahan se tilanne oli, turha siitä on ketään muuta syyttää. Välillä tulee poltettua kynttilää molemmista päistä, Anna kuvailee.

Laulaja toteaa, että ääniongelmien läpikäyminen onkin opettanut häntä tarkkailemaan omia voimavaroja ja kehon viestejä.

– Jos keikkatahti on kiireistä, niin pitää olla tosi tiukka itsensä kanssa. Pitää huolehtia siitä, että syö hyvin, nukkuu hyvin ja juo tarpeeksi vettä. Ja pitää nyt vihdoin ja viimein hankkia ilmankosteuttaja huoneeseen. Siihen pitää oikeasti panostaa eikä vain olla, että ”jee onpa kivaa keikkailla”. Sitten sitä vain menee keikasta toiseen ja viimeisellä keikalla lähtee enää pari pihausta.

Annan tulevalla tauolla ei kuitenkaan ole mitään tekemistä viime vuoden ääniongelmien kanssa. Laulaja lähettääkin faneilleen terveisiä, että uutta materiaalia on tulossa.

– Tauko on vain positiivinen tauko, se tarkoittaa sitä, että uutta materiaalia on tulossa. Sitä usein kysellään, nyt se on konkreettinen sysäys siihen suuntaan, että jossain vaiheessa uutta materiaalia on tulossa.

VIDEO: Anna Puu toivoisi itsestään Idiots-parodiahahmoa

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja