Anna-Maja Henriksson valittiin jatkokaudelle RKP:n puheenjohtajana

EU-vaalitentissä RKP 8:27
Katso videolta RKP:n EU-vaalitentti

Anna-Maja Henriksson on odotetusti valittu jatkamaan RKP:n puheenjohtajana. Hänet valittiin jatkokaudelle Vaasassa, jossa RKP aloitti perjantaina kolmipäiväisen puoluekokouksensa.

– Poliittisen kevään tulokset puhuvat puolestaan. Politiikallemme on selkeästi tilausta. Suomi tarvitsee RKP:tä ja puolueen liberaalia, porvarillista politiikkaa, Henriksson sanoi Vaasassa. 

– RKP teki hyvän tuloksen sekä eduskuntavaaleissa että eurovaaleissa. Samalla tiedämme, että koko yhteiskunta on jatkuvassa muutoksessa ja siksi myös meillä on oltava valmius ja tahto uudistaa sekä kehittää RKP:n toimintaa, tiedotteessa myös kerrottiin hänen sanoneen.

Henrikssonille ei ollut ilmoittautunut vastaehdokkaita.

Ministerikokemusta jo aiemmin saanut Anna-Maja Henriksson palaa hallituksessa hänelle tuttuun tehtävään, oikeusministeriksi. RKP:n toinen ministeri on Thomas Blomqvist, joka sai pohjoismaisen yhteistyön ja tasa-arvon ministerin tehtävät.

Varapuheenjohtajiksi valittiin Vaasassa puolestaan Sandra Bergqvist, Silja Borgarsdóttir Sandelin ja uutena Henrik Wickström, RKP:n viestinnästä kerrottiin. Varapuheenjohtajana aiemmin toiminut Anders Adlercreutz valittiin perjantaina RKP:n eduskuntaryhmän puheenjohtajaksi. Tehtävää hoiti aiemmin Thomas Blomqvist.

Lue myös:

    Uusimmat