Mainos

Anna-Maja Henriksson valittiin jatkokaudelle RKP:n puheenjohtajana

8:27
Katso videolta RKP:n EU-vaalitentti

Anna-Maja Henriksson on odotetusti valittu jatkamaan RKP:n puheenjohtajana. Hänet valittiin jatkokaudelle Vaasassa, jossa RKP aloitti perjantaina kolmipäiväisen puoluekokouksensa.

– Poliittisen kevään tulokset puhuvat puolestaan. Politiikallemme on selkeästi tilausta. Suomi tarvitsee RKP:tä ja puolueen liberaalia, porvarillista politiikkaa, Henriksson sanoi Vaasassa. 

– RKP teki hyvän tuloksen sekä eduskuntavaaleissa että eurovaaleissa. Samalla tiedämme, että koko yhteiskunta on jatkuvassa muutoksessa ja siksi myös meillä on oltava valmius ja tahto uudistaa sekä kehittää RKP:n toimintaa, tiedotteessa myös kerrottiin hänen sanoneen.

Henrikssonille ei ollut ilmoittautunut vastaehdokkaita.

Ministerikokemusta jo aiemmin saanut Anna-Maja Henriksson palaa hallituksessa hänelle tuttuun tehtävään, oikeusministeriksi. RKP:n toinen ministeri on Thomas Blomqvist, joka sai pohjoismaisen yhteistyön ja tasa-arvon ministerin tehtävät.

Varapuheenjohtajiksi valittiin Vaasassa puolestaan Sandra Bergqvist, Silja Borgarsdóttir Sandelin ja uutena Henrik Wickström, RKP:n viestinnästä kerrottiin. Varapuheenjohtajana aiemmin toiminut Anders Adlercreutz valittiin perjantaina RKP:n eduskuntaryhmän puheenjohtajaksi. Tehtävää hoiti aiemmin Thomas Blomqvist.

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja