Anitan yli 20 vuoden piina: Tyttäreni eli 16-vuotiaasta lähtien huumekoukussa

Tyttärensä huumeidenkäytöstä Kirjeitä Tiinalle ja Elossa jälleen -kirjat kirjoittanut Anita Korhonen kertoo tulevaisuuden näyttävän nyt valoisalta.

Anita KorhosenTiina-tytär alkoi käyttää huumeita vain 16-vuotiaana. Anitalle tieto tuli suurena järkytyksenä.

– Koulusta soitettiin ja kerrottiin, ettei Tiinaa ollut näkynyt tunneilla pariin viikkoon. Hälytyskellot alkoivat soida saman tien päässäni. Menin tytön huoneeseen ja aloin availla laatikoita. Arvasin, että jossain täytyi olla jokin viesti, joka selittäisi, miksi koulussa hyvin menestynyt tyttäreni pinnasi nyt koulusta.

Yhden laatikon sisältö kiinnitti Anitan huomion.

– Laatikossa oli tyhjäntuntuisia purukumipaketteja. Kun avasin yhden paketeista, sisältä paljastui valkoista jauhetta. Siltä istumalta lähdin kotoa ja ajoin lähimmälle poliisiasemalle itku kurkussa. Pyysin heitä selvittämään, mitä jauhe oli. Aine paljastui kokaiiniksi.

Tieto auttoi jaksamaan

Poliisin kehotuksesta Anita hakeutui tukiryhmään ja hankki itselleen mahdollisimman paljon tietoa huumeista ja niiden vaikutuksista.

– Kaikki tietous huumeriippuvuudesta auttoi minua ymmärtämään syvemmin ihmisyyttä ja niitä haasteita, joita elämä meille asettaa voitettavaksi. Myös Jumala auttoi minua jaksamaan.

Taistelu huumeita vastaan on kovaa

Anita sanoo tyttärensä riippuvuudessa pahinta olleen tyttären ainainen valehtelu. Valheet saivat Anitan epäilemään tyttärensä luotettavuutta.

– Kirosin Tiinaa tuhat kertaa ja ajattelin luovuttavani hänen suhteensa. Kerran en kuullut hänestä mitään pariin vuoteen. Olin varma, että hän oli kuollut, mutta Luojan kiitos niin ei ollut.

Pelkoa arjessa

Tiinan huumeriippuvuus vaikutti Anitan arkielämään monin tavoin.

– Keskustelin asiantuntijoiden kanssa siitä, mitä vanhempi voi tehdä, ettei hän menetä kotiaan tai tule ammutuksi lapsen huumevelkojen takia.

– Jouduin monta kertaa valitsemaan, soitanko poliisille ja ilmiannan Tiinan ja huumediilerit. Vaihtoehtoja oli kuitenkin vain yksi, ja se oli taistelu huumeita vastaan. Jos tekee väärin, sillä on seurauksensa. Jos tekee oikein, siitä seuraa kiitos.

Valoisa tulevaisuus

Kahdenkymmenenkahden vuoden jälkeen Anita sanoo tulevaisuuden näyttävän nyt valoisalta. Tiina on lopettanut huumeiden käytön. Eri maissa asuvat äiti ja tytär vaihtavat sähköposteja päivittäin.

– Suhteemme on nyt paras mahdollinen. Tiina opiskelee Lontoossa, ja yritän kaikin keinoin kannustaa hänen opiskeluaan. Joitakin fyysisiä ongelmia hänelle on jäänyt huumeidenkäytöstä, mutta aivot toimivat normaalisti.

– Tiina on kasvanut henkisesti, nöyrtynyt ja oppinut sanomaan kiitos ja anteeksi. Ne ovat mielestäni suurimpia saavutuksia elämänkoulussa. Itse taas olen oppinut sanomaan "ei".

Studio55.fi/Tuuli Lindgren

Kuvat: Colourbox.com ja Lehtikuva


Onko sinulla tarina kerrottavanasi?

Studio55.fi etsii jatkuvasti mielenkiintoisia tarinoita netissä kerrottavakseen ja kannustukseksi muille vaikeassa elämäntilanteessa eläville. Oletko selvinnyt vaikeasta sairaudesta tai onko tuttavallasi takanaan aivan huikea elämä eriskummallisine sattumuksineen? Myös pienempien ja suurempien järjestöjen teot ja muiden hyväksi toimivat aktiiviset ihmiset kiinnostavat meitä.

Ota meihin yhteyttä, niin ehkä kerromme studio55:läisille juuri sinun selviytymistarinasi. Lähetä tarinasi lomakkeen kautta tai sähköpostilla osoitteeseen studio55(at)mtv3.fi. Korvaathan osoitekentässä (at)-kohdan @-merkillä.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja