Noin kolmasosa kuudes- ja kahdeksasluokkalaisista söi THL:n tutkimuksen mukaan suositusten mukaisen määrän kasviksia.
Pieni osa kuudes- ja kahdeksasluokkalaisista söi päivittäin kaikki kouluruokailun aterianosat eli pääruoan, salaatin, ruokajuoman, leivän ja leipärasvan. Asia ilmenee Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) tutkimuksesta.
Kuudesluokkalaisista pojista seitsemän prosenttia ja tytöistä neljä prosenttia ilmoitti syövänsä kaikki aterianosat päivittäin. Kahdeksasluokkalaisista pojista 11 prosenttia ja tytöistä kolme prosenttia ilmoitti syövänsä kaiken joka päivä.
THL:n tutkimuksen mukaan valtaosa oppilaista kuitenkin osallistui kouluruokailuun joka päivä. Yleisin syy ruoan väliin jättämiselle oli THL:n mukaan se, ettei oppilas pitänyt ruoasta.
– Suositusten mukainen lounaan ravintosisältö täyttyy vain silloin, kun kaikki aterianosat syödään. Kouluissa tulisi korostaa kaikkien aterianosien syömisen tärkeyttä, sanoo tutkimuspäällikkö Susanna Raulio THL:stä tiedotteessa.
Kouluhedelmätuella ei vaikutusta
Tutkimuksen mukaan noin kolmasosa söi kouluruokailussa suositusten mukaisen määrän kasviksia.