Analyysi paljastaa järkyttävän totuuden dieselmoottoreista: Hajoavat jopa kolme kertaa bensamalleja todennäköisemmin

Dieselautot hajoavat todennäköisemmin ja tulevat omistajilleen bensa-autoja huomattavasti kalliimmiksi, väittää tutkimus.

MotorEasyn tekemässä tutkimuksessa on käynyt ilmi, että eniten moottorvikoja on Euro 5-normien mukaisissa, vuosien 2009–2015 dieselautoissa. Vikojen määrän lisäksi tutkimuksessa tuli ilmi, että dieselautojen korjaaminen tulee keskimäärin 20 prosenttia kalliimmaksi bensa-autoihin verrattuna. 

30 000 auton tutkimuksessa kartoitettiin 3–8 vuotta vanhojen ajoneuvojen moottorivikoja viimeisen 12 kuukauden ajanjaksolta. 

Eniten vikoja Alfa Romeossa, vähiten Skodassa

Vähiten luotetuimmat dieselautot (vikaprosentti)

 1. Alfa Romeo, 47 %
 2. Land Rover, 41 %
 3. Mitsubishi, 36 %
 4. Saab, 33%
 5. Mazda, 33%
 6. Kia, 29 %
 7. Mercedes, 27 %
 8. auxhall, 26 %
 9. Mini, 26 %
 10. Audi, 26 %

Lähde: MotorEasy

Syy vikojen yleisyyteen saattaa löytyä dieselmoottoreiden osiin kohdistuvasta painetasosta, joka on korkeampi kuin bensiinimoottoreissa. 

Vikojen yleisyyden lisäksi dieselmoottoreiden kallis rakenne ja haastava polttoainejärjestelmä saavat aikaan sen, että korjauskustannukset nousevat usein bensamalleja huomattavasti korkeammiksi.

–  Dieseleillä on paljon enemmän pienempiä ongelmia kuin bensiinikäyttöisillä autoilla. Ne ovat vähemmän luotettavia, ja kun joku iso asia menee pieleen, se maksaa paljon enemmän, Motor Easyn perustaja Duncan McClure toteaa.

Alfa Romeoiden dieselmoottoreiden todettiin olevan pahimpia; ne tarvitsivat korjausta jopa neljä kertaa todennäköisemmin bensiinimalleihin verrattuna. Skoda todettiin puolestaan luotettavimmiksi dieselautoksi vikaprosentin ollessa yhdeksän prosentin luokkaa.  

Lähde: Express.co

***

1:01

Lue myös

  Uusimmat

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja