KRP: Puotilan ampumiseen liittyvästä kiristysepäilystä laaja tutkinta

10:12
MTV:n rikostoimittajat: Miksi mies ammuttiin Puotilassa?

Poliisi käynnisti viime torstaina esitutkinnan Helsingin Puotilassa tapahtuneesta ampumavälikohtauksesta, jossa kuoli yksi henkilö.

Tutkintavastuu henkirikoksen osalta on siirtynyt Keskusrikospoliisilta Itä-Uudenmaan poliisilaitokselle.

Keskusrikospoliisi, KRP, tutkii tapauksen yhteydessä ilmi tullutta epäilyä törkeästä kiristyksestä.

– Puotilassa tapahtuneen henkirikoksen esitutkinnan yhteydessä on tullut ilmi kytköksiä järjestäytyneeseen rikollisuuteen ja epäilyjä kiristämisestä, kertoo tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Jussi Luoto KRP:stä.

MTV Uutiset uutisoi toissapäivänä, että henkirikoksen taustalla oli kuukausia jatkunut uhkailu ja velanperintä, jossa uhri ja hänen ampumisestaan epäilty olivat vastakkaisina osapuolina.

Vaikka esitutkinnat ovat käynnistyneet samasta tapahtumasta ja liittyvät toisiinsa, on poliisi arvioinut järkeväksi eriyttää tutkinnat omiksi kokonaisuuksikseen. 

– Tämän henkirikoksen osalta näyttö on melko selvää, ja tutkinnan voidaan arvioida etenevän melko nopeasti maaliin, kertoo tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Mikko Minkkinen Itä-Uudenmaan poliisilaitoksesta.

– Ilmenneen kiristyskokonaisuuden osalta taas on odotettavissa monimutkaisempi ja pidempi tutkinta, sanoo Luoto.

Jatkossa henkirikostutkinnan tiedottamisesta vastaa Itä-Uudenmaan poliisilaitos. Epäillyn kiristysrikoksen viestintävastuu on Keskusrikospoliisilla.

Epäilty on myöntänyt tapahtumien kulun

Puotilassa tapahtunutta henkirikosta tutkitaan murhana. Rikoksesta epäillään yhtä henkilöä.

Henkirikokseen liittyen poliisi on kuulustellut epäiltyä. 

–  Epäilty on myöntänyt tapahtumien kulun ja ampuneensa uhria. Tämän rikoksen osalta tutkinta jatkuu muun muassa motiivin selvittämisellä, kommentoi Minkkinen.

Uutinen jatkuu videon jälkeen.

Henkirikostutkinnan alkuvaiheessa tuli ilmi epäily törkeästä kiristyksestä sekä kytköksiä järjestäytyneeseen rikollisuuteen. 

– Tässä vaiheessa tutkintaa näyttää siltä, että henkirikoksesta epäiltyä on kiristetty. Epäiltyjen tai asianosaisten määrää tässä tutkintakokonaisuudessa emme vielä voi kommentoida, sanoo Luoto.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja