Ammattisukeltaja järkyttyi – scootit ja kaupunkipyörät viskottu mereen: "Eikö jengi tajua?"

0:25
Katso video: Sukeltaja Jussi Ghoraieb hämmentyi pinnan alla: Helsinkiläiset heittäneet mereen skuutteja ja kaupunkipyöriä: ”Yllätti tosi paljon”

Ammattisukeltaja Jussi Ghoraieb kohtasi pinnan alla ikävän yllätyksen. Helsingin rantavedet täyttyvät nyt scooteista eli sähköpotkulaudoista ja Alepa-fillareista eli kaupunkipyöristä.

Ghoraieb on tilanteesta harmissaan. Aiempina vuosina pinnan alta löytyvää rojua on ollut merkittävästi vähemmän, mutta tänä vuonna tilanne on ollut toinen.

– Tämä oli yllätys, enkä ollut varautunut tähän lainkaan. Yleensä sukellan alueen läpi mukanani yksi tai kaksi happipulloa, mutta nyt kun laittoi pään pinnan alle, löytyi koko ajan haettavaa. Piti sukeltaa, hakea romua ja nostaa se pinnalle, Ghoraieb kertoo MTV Uutisille torstaisesta sukellusoperaatiostaan.

Helatorstainen sukellusreissu paljasti valtavan määrän romua pinnan alta. Ihmiset olivat viskoneet veteen lukuisia sähköpyöriä, kaupunkifillareita ja peräti Tallink Siljan ostoskärryt, Ghoraieb kertaa.

– Minua niin kuin harmittaa, että eikö jengi tajua? Varsinkin näitä potkulautoja ja kaupunkipyöriä, ne ovat arvokasta kamaa ja niitä heitettään tuonne veteen.

"Romu voi aiheuttaa pahaa jälkeä"

Työkseen sukelluksia tekevä mies haluaa herättää aiheen ympärille keskustelua. Ajattelematon teko voi aiheuttaa toiselle pahaa jälkeä. 

– Lapset hyppivät veteen, ihmiset uivat siellä ja ihmiset ajavat veneillä. Tuollainen yllätys vedessä voi aiheuttaa pahaa jälkeä, jos osuu sopivasti, Ghoraieb kertoo.

– Yritän vähän saada herätettyä ihmisiä nyt, kun jengi alkaa pyöriä puistoissa, rannoilla ja siellä täällä. Pointtini on, etteivät nämä romut kuulu veteen tai jos heität jotain veteen, se voi loukata jonkun lapsen, joka on lopun elämää pyörätuolissa tai aiheuttaa pahaa jälkeä.

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja