Amerikkalaistutkimus: Tummaihoiset vauvat kuolevat kolme kertaa todennäköisemmin kuin valkoihoiset – jos lääkäri on valkoihoinen

Uuden amerikkalaistutkimuksen mukaan tummaihoiset vastasyntyneet selviävät kolme kertaa todennäköisemmin, jos heistä vastuussa oleva lääkäri on myös tummaihoinen. Tutkimuksesta uutisoi The Guardian -lehti.

Tutkimuksen selvityksen perusteella valkoihoisen lääkärin hoidossa tummaihoinen vauva kuolisi kolme kertaa todennäköisemmin, kuin valkoihoinen vauva.

Tämä todennäköisyys puolittuu, kun vastasyntyneestä huolehtii tummaihoinen lääkäri.

Tutkijat kävivät läpi 1,8 miljoonaa floridalaista syntymärekisteriä vuosilta 1992-2015.

Viime vuonna julkaistun tutkimuksen mukaan tummaihoisten vauvojen riski kuolla ennen ensimmäistä syntymäpäiväänsä on kaksi kertaa suurempi, kuin valkoihoisten vauvojen.

Yhdysvalloissa lapsikuolleisuus on vähentynyt huimasti viimeisen sadan vuoden aikana, mutta valko- ja tummaihoisten väliset ovat kasvaneet.

Tummaihoiset naiset ovat myös suuremmassa riskissä kuolla synnytyksessä, jossa ei kuitenkaan havaittu yhteyttä lääkärin ihonvärin kanssa.

Kristiina huolestui ja lähti lääkäriin, kun vauva lopetti potkimisen – vitivalkoisena keskosena syntynyt Juuso selvisi komplikaatiosta, johon yleensä kuollaan kohdussa 0:41
Vitivalkoisena keskosena syntynyt Juuso selvisi komplikaatiosta, johon yleensä kuollaan kohdussa.

Lue myös:

    Uusimmat