"Ihan järjetön" – Leijonat varuillaan merkillisen superkyvyn kanssa

Connor Bedardin poikkeuksellinen laukaus pilkottuna osiin 0:56
Katso: Connor Bedardin poikkeuksellinen laukaus pilkottuna osiin.

Suomen miesten jääkiekkomaajoukkueen maalivahtivalmentaja Kari Lehtonen painottaa, että Kanadan 18-vuotias mahtihyökkääjä Connor Bedard on ilman muuta merkattava.

MAINOS

Jääkiekon MM-kisat 9.-25.5.2025

Leijonien pelit, välierät ja finaali MTV3-kanavalla. MTV Katsomossa ottelut maksullisilla tilauksilla. Kaikki kisauutiset MM-jääkiekon verkkosivuilla.

Ensimmäisen NHL-kautensa Chicago Blackhawksissa kiekkoillut Bedard on tehnyt ensimmäisissä miesten MM-kisoissaan Tshekissä jo kelpo jälkeä. Neljän ottelun jälkeen nuorukaisen tilillä on viisi maalia, ja maalipörssissä hänen edellään on vain Leijonien MM-ensikertalainen, yhden osuman enemmän iskenyt Oliver Kapanen

Tänään lauantaina kyseinen kaksikko ja samalla Kanada ja Suomi ottavat yhteen Prahassa. Leijonat saa olla tarkkana poikkeuslaatuisella superlaukauksellaan kiekkomaailmaa ihastuttaneen kanadalaisteinin kanssa.

Suomen maalivahtivalmentaja Kari Lehtonen muistaa seurannensa Bedardia aiemmin alle 20-vuotiaiden MM-kisoissa, joissa mieletöntä tulosta mättänyttä hyökkääjää ei pidätellyt mitään.

– Hänellä on ihan järjetön valikoima kudeissa. Hän pystyy ampumaan läheltä luistimia. Hän vetää kiekon ja uunottaa vastaantulevan pelaajan, Lehtonen kuvailee.

Paitsi että Bedard pystyy ampumaan "jaloista", hän osaa ampua nopeasti, kovaa, tarkasti, yllätyksellisesti, Lehtonen listaa.

– Hänellä on paljon asioita. Hänet pitää merkata ilman muuta.

Leijonien maalivahtivalmentaja Kari Lehtonen kommentoi Kanada-tähden Connor Bedardin laukausta: "Se pitää merkata" 2:17
Leijonien maalivahtivalmentaja Kari Lehtonen ylistää Connor Bedardin laukausta.

Binnington: Vaikeampi lukea

Kanadan maalivahti, vuoden 2019 Stanley Cup -voittaja Jordan Binnington, kiteyttää, että Bedardin laukausta on "vaikeampi lukea".

– Parilla nuoremmalla jätkällä on täällä erilaiset ja ainutlaatuiset laukaukset, Binnington sanoo.

Binningtonista näyttää, että Bedardin on helppo asetella kiekko, mihin hän haluaa.

– On hauskaa olla lähellä ja nähdä lahjakkuus.

Kanadan maalivahti Jordan Binnington analysoi junioritähteä Connor Bedardia ja tämän hurjaa laukausta: "Sitä on vaikea lukea" 1:17
Kanadan maalivahti Jordan Binnington kommentoi Connor Bedardin superlaukausta.

Lue myös:

    Uusimmat