Kylpylähotellissa tulipalo Siilinjärvellä – johtaja antaa henkilökunnan toiminnalle arvosanan 10+

Siilinjärvellä Pohjois-Savossa sijaitseva kylpylähotelli Kunnonpaikka evakuoitiin perjantain ja lauantain välisenä yönä tulipalon vuoksi.

Hotellissa oli yhteensä 157 majoittujaa ja seitsemän henkilökunnan jäsentä, ja evakuointi sujui hyvin, pelastuslaitos kertoo.

Tulipalosta ei aiheutunut vakavia henkilövahinkoja. Ensihoito tarkasti kaikki hotellissa olleet ihmiset. Savulle altistui 13 ihmistä, joista kaksi kuljetettiin jatkohoitoon.

Pelastuslaitos sai ilmoituksen palosta alkuyöstä puoli yhden aikaan. Kokoustilassa syttynyt tulipalo saatiin sammutettua jo alkuyöstä.

Myös lapsia evakuoitiin

Palosta tuli pelastuslaitoksen mukaan ensin automaattinen hälytys. Sen jälkeen henkilökunta alkoi tarkistaa tiloja ja huomasi kokoustiloista tulevan savua. Savuhavainnon tehtyään henkilökunta soitti lisätiedot hätäkeskukseen ja aloitti evakuoinnin.

Pelastuslaitoksen savusukeltajat sammuttivat tulipalon ja tekivät evakuoinnin loppuun. Lisäksi pelastuslaitos savutuuletti tilat.

Pohjois-Savon pelastuslaitoksen päivystävä palomestari Arssi Heiskanen kertoo, että hotellista evakuoitiin kaikenikäisiä ihmisiä, myös lapsia.

Henkilökunnan ripeälle toiminnalle kehuja

Hotellin toimitusjohtajan Timo Juurakon yöunet jäivät perjantain ja lauantain välisenä yönä vähäisiksi. Yöllä häntä piti hereillä tilanne hotellilla, ja lauantaiaamuna hänen puhelimensa soi tiuhaan. Unitunteja ehti yön aikana kertyä vain pari.

– Puoli yhden aikaan rämähtivät hälyttimet päälle. Kokoushuoneen seinä oli syttynyt palamaan. Pelastuslaitos arveli, että pistorasia olisi oikosulun vuoksi syttynyt tuleen, hän kertaa.

Yöllä kello kahden maissa palo oli sammutettu, ja hotellivieraat sekä henkilökunta pääsivät palaamaan hotelliin. Vieraille pidettiin tiedotustilaisuus, jonka jälkeen he pääsivät palaamaan huoneisiinsa.

– Parin tunnin hässäkällä ja pelästyksellä selvittiin, vaikka tilanne oli vakava.

Juurakko kehuu hotellin henkilökunnan ripeää toimintaa yöllä, kun palosta tuli hälytys.

– Hienosti hoidettu. Heille on annettava (toiminnastaan) 10+.

Juttu päivitetty kauttaaltaan 18.5.2024 kello 16.20.

 

Lue myös:

    Uusimmat