Sieltä se tuli: MM-kisoihin kova vahvistus Carolinasta

Tshekki saa jääkiekon MM-kotikisoihinsa väkevän vahvistuksen Carolina Hurricanesin NHL-hyökkääjä Martin Necasista, 25. Tshekin jääkiekkoliitto viestitti asiasta perjantai-iltana.

MAINOS

Jääkiekon MM-kisat 9.-25.5.2025

Leijonien pelit, välierät ja finaali MTV3-kanavalla. MTV Katsomossa ottelut maksullisilla tilauksilla. Kaikki kisauutiset MM-jääkiekon verkkosivuilla.

Blesk ja Idnes.cz olivat raportoineet jo aiemmin perjantaina tietojensa pohjalta, että Necas olisi liittymässä Tshekin riveihin.

Carolina Hurricanes putosi juuri NHL:n pudotuspelien toisella kierroksella jatkosta New York Rangersille. Hurricanesin tshekkihyökkääjä Necas teki sarjan viimeiseksi jääneen kuudennen pelin 3–5-tappiossa avausmaalin.

Sebastian Ahon tehoilta ei riittänyt – Carolinan kausi päätökseen 0:40
Sebastian Ahon kahden pisteen iltapuhde ei riittänyt siivittämään Carolina Hurricanesia voittoon, vaan joukkue taipui New York Rangersille kuudennessa ottelussa maalein 3–5 ja hävisi ottelusarjan 2–4 (video: NHL.com).

Necasin kausi jatkuu kuitenkin Tshekin MM-kotikisoissa, vaikka mies kärsikin kolhuja pudotuspeleissä ja hänen sopimuksensa on katkolla. 

Tshekin general manager Petr Nedved kertoi Bleskin mukaan, että Necas olisi liittymässä Tshekin joukkueen vahvuuteen lauantaiaamuna.

Lääkärintarkastus sujui hyvin. Kaikki meni niin kuin pitääkin, Martin on matkalla kotiin, Nedved kommentoi.

Hän kuvaili, että Necasin odotetaan olevan parhaita hyökkääviä pelaajia MM-kisoissa. Necasin halutaan auttavan Tshekkiä myös ylivoimalla.

Halu pelata

Roman Cervenka ratkaisee voiton Tshekille – Suomen turnaus käyntiin tappiolla 1:12
Tshekki löi MM-kisojen avausottelussaan Suomen voittomaalikilpailussa tällä ratkaisulla.

Necas viestitti jo kauden aikana halusta pelata MM-kisoissa siinä tapauksessa, että Hurricanes ei etenisi pitkälle.

– Toivon, ettemme putoa, mutta jos niin käy, nousen seuraavana päivänä koneeseen ja lennän Prahaan, Necas julisti kuukausi sitten.

Necas sanoi myös välittömästi Hurricanesin putoamisen jälkeen, että MM-kisoissa pelaaminen "kiinnostaa häntä paljon". Tshekin GM Nedved puhui samaan tyyliin: hän ilmaisi, että Necasilla on "valtava halu" liittyä maajoukkueen mukaan Hurricanesin pudotuspeliputoamisen jälkeen.

Prahassa pelaava Tshekki voitti perjantai-iltana Itävallan 4–0. Lauantaina Tshekki kohtaa niin ikään myöhäisillan ottelussa Ison-Britannian.

Hyvät tehot NHL-pudotuspeleissä

Necas naputti pudotuspeleissä 11 otteluun tehopisteet 4+5=9. Enemmän pudotuspelipinnoja Hurricanesista iskivät vain Sebastian Aho (12) ja Andrei Svetshnikov (11).

Necas on aiemmin pelannut miesten MM-kisoissa vuonna 2018.

Lue myös:

    Uusimmat