Mainos

Amerikkalainen unelma

Sana poikamiesboksi saa uuden merkityksen tanskalaisen Michaelin loft-kodissa. Sisustus noudattaa tarkkaa värikoodia, mutta remontin asukas teki fiilispohjalta.

Mikä?

Tanskalaisen 28-vuotiaan Michaelin loft-asunto.

Koko?

87 neliötä ja 30-neliöinen parvi.

Kun Michael Jr. Mortensen kuuli, että hän pääsee remontoimaan itselleen tästä ullakkotilasta kodin, mies ei aikaillut. Jo parin tunnin kuluttua remontti oli käynnissä.

– Olin niin innoissani! Oli mahtavaa päästä aloittamaan tyhjästä, hän kertoo. Michael suhtautui remonttiin rennosti.

– En tehnyt suunnitelmia, vaan etenin tilanteesta toiseen. Olen tehnyt asunnosta juuri sellaisen kuin halusin, ihan vain luottaen omaan fiilikseen.

Asunnon tilat kokoaa yhteen väritys, jonka pohjana ovat musta, valkoinen ja harmaa. Tehosteeksi Michael on valinnut keltaisen. Farkkurahi ja keltaiset tyynyt ovat Ikeasta. Ruokailutilan tuolit ovat Bo Conceptin ja musta kaappi Kvikin.

Huomaa: Pyöreä ja pehmeä farkkurahi on hyvä valinta kulmikkaiden ja kiiltävien kalusteiden rinnalle.

Hartaasti suunniteltu keittiö

Keittiötä Michael suunnitteli – tavoistaan poiketen - hartaasti.

– Se piirrettiin suunnilleen 240 kertaa, sillä en halunnut mitään tavanomaista. Ystävät neuvoivat, että valitse valkoista, ettet kyllästy, mutta minä tahdoin näyttävän keittiön, joka säväyttää.

Pöytätaso on rosteria.

– Ensimmäinen taso meni vaihtoon, sillä sitä ei mahtunut kuljettamaan rappukäytävässä. Rosteri onneksi joustaa.

Seinälle nostettu, Manhattan-tekstin alla oleva kaappi ja muut korkeakiiltoiset kaapit ovat Kvikin. Valaisimet pöydän yläpuolella ovat Ikeasta.

Huomaa: Tilaa voi jakaa myös ilman seiniä. Pieni tasoero vetää rajan olohuoneen ja keittiön välille, ja musta sävy askelmassa korostaa sitä.

Tekstiviestejä

Musta seinänpätkä welcome-teksteineen on ensimmäinen asia, jonka asuntoon sisään asteleva näkee.

– Mietin pitkään, mikä seinän teksti voisi olla. Sitten tajusin, että tervetuloa-sana on kaikkein paras – viesti menee perille.

Myös olohuoneen seinällä on kirjoitus: "First we take Manhattan", Leonard Cohenin biisin mukaan. Se muistuttaa Michaelia Amerikasta, johon mies on suorastaan hulluna.

– Teksti on pohjana asunnon sisustuksen hengelle. Ihailen newyorkilaistyyliä, ja halusin suurkaupunkihenkeä tänne.

Huomaa: Mustavalkoinen sisustus on toteutettu valokatkaisijoita myöten (yllä).

Askeleen ylempänä

Asunnon päätyseinä ja pystypilari ovat harmaata tiiltä. Ne tuovat rosoista kontrastia uutena hohtaviin pintoihin. Simppelin bioetanolitakan vieressä on karahka, jonka Michael löysi tienvarrelta. Hän huomasi sen aamulla matkalla töihin ja poimi mukaansa paluumatkalla. Puu pysyy sinkkiämpärissä pystyssä sementtivalun avulla.

Huomaa: Keltaiset valaisimet ovat Verner Pantonin suunnittelemat (keittiössä oikealla). Ne kuuluivat asunnon edelliseen keittiöön, mutta väri on Michaelin aikaansaannosta.

Vinokaton alla

Makuutilat sijaitsevat parvella. Tässä päässä köllii Michael, vieraat saavat käyttöönsä toisen. Huoneiden välillä on silta, joka halkoo olohuoneen. Kuviotyynyt Michael on itse ommellut, valaisimet ja keltaiset tyynyt ovat Ikeasta. Asunnon kruunaa pieni parveke.

Huomaa: Koska katto on matalalla, kattovalaisimien sijaan yläkerrassa on monia tunnelmavalaisimia.

Toimittanut: Tytti Kontula
Kuvat: Tim Bjørn

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.