Alyssalla on hypodaktylia – "En voi näyttää kellekään keskaria"

Alyssalla on hypodaktylia; hänellä on vain neljä sormea kummassakin kädessään, minkä lisäksi sormet esimerkiksi ovat tavanomaista taipuisammat.

Alyssa Clelandilla on hypodaktylia. Sillä tarkoitetaan sormien tai varpaiden synnynnäistä vajaalukuisuutta. Alyssalla on neljä sormea kummassakin kädessään.

23-vuotias jakaa TikTokissa tietoa tilastaan videoiden avulla yli miljoonalle seuraajalleen.

– Koen, ettei se [hypodaktylia] ole vaikuttanut elämääni kovin paljon, olen kyennyt mukautumaan ja tekemään asioita. Ne [käteni] eivät aiheuta kipua tai ongelmia, ja uskon, että käteni ovat erinomaiset, hän pohtii.

"Minulla ei ole keskisormia"

Harvinaisen, synnynnäisen, sääriluuhun liittyvän vajaaraajaisuuden vuoksi Alyssan oikea sääriluu ei kehittynyt ennen syntymää normaalisti. Nelivuotiaana Alyssan oikea jalka pitikin tilan vuoksi amputoida polven alapuolelta.

Alyssa kertoo saaneensa vajaaraajaisuuden myötä hypodaktylian ikään kuin "kaupan päälle".

– Se oli kuin pakettitarjous, nainen vitsailee.

Dallasissa asuva Alyssa käyttää arjessaan proteeseja ja jakaa säännöllisesti TikTok-videoita, joilla kertoo arjestaan esimerkiksi vastaamalla katsojien kysymyksiin. 

– Minulla ei ole keskisormia, mikä tarkoittaa, etten voi näyttää kellekään keskaria, nainen vitsailee videollaan.

"Rakastan käsiäni ja minusta ne ovat tosi siistit"

Alyssan sormet myös ovat tavanomaista taipuisammat.

– Se on aika outoa. Mutta rakastan käsiäni ja minusta ne ovat tosi siistit, vaikka en voikaan näyttää keskaria, hän toteaa.

Yllä olevalla videolla Alyssa kertoo elämästään!

Lähteet: Caters, Tiktok.com/@alcequine_

Lue myös:

    Uusimmat