Mainos

Älylukot muuttuivat hetkessä hyödyttömiksi – ohjelmistopäivitys oli mennyt pahasti pieleen

Esineiden internet vaatii jatkuvasti toimivia nettiyhteyksiä. Muuten esimerkiksi sähköiset älylukot voivat muutta hetkessä käyttökelvottomiksi.

Lukkoja valmistava Lockstate yritti päivittää valmistamiaan LS6i-älylukkoja elokuun alkupuoliskolla, mutta osalla lukoista päivitys meni pahasti pieleen. Huoltopäivitystä jakanut nettiserveri ei saanut kunnollista yhteyttä kaikkiin lukkoihin ja ne menivät sen seurauksena epäkuntoon. 

Lockstate kertoo ottaneensa yhteyttä jokaiseen niistä asiakkaista, joiden lukko jäi epäonnistuneen päivityksen vuoksi käyttökelvottomaksi. Yhtiö pyrkiikin saamaan rikkinäiset älylukot takaisin linjoille mahdollisimman pian. 

Yhtiön antaman lausunnon mukaan osa lukoista on jo saatu päivitettyä ja takaisin toimintaan, mutta osa asiakkaista joutuu lähettämään lukkonsa takaisin valmistajalle huoltopäivitystä varten. Lockstate on luvannut maksaa rahtikulut niille, jotka joutuvat lähettämään omat lukkonsa fyysisesti huoltoa varten. 

Internet-yhteyksiä vaativien älylaitteiden maailmassa tämä on pahinta, mitä voi tapahtua. Jos kotiovestaan joutuu irrottamaan älylukon ja lähettämään sen fyysisesti päivitystä varten, ei kyseessä ole toimiva palvelu tai tuote. Kaiken lisäksi Lockstaten 6i-lukko on myös tuote, jota majoituspalvelu Airbnb-suosittelee majapaikkaa tarjoaville käyttäjilleen.

Lähde: The Verge


***

2:55

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.