Mainos

Älykkäiden autojen turvallisuus: Mitä on pelissä ja miksi meillä ei ole varaa uhata sitä?

Suurin autoihin liittyvä turvallisuuskysymys on ollut, miten estämme liikenneonnettomuudet. Kun älykkäitä autoja tulee liikenteeseen yhä enemmän, tarvitaan asiantuntijan mukaan turvatyynyjä myös tietoverkolle.

Tulevaisuudessa verkko ja autot ovat yhä riippuvaisempia toisistaan. Jokainen älykäs kulkuneuvo on yhdistetty tietoverkkoon, jossa on runsaasti arvokasta ja henkilökohtaista tietoa.

Teleoperaattori AT&T:n Pohjoismaiden johtajan Greg Lenschin mukaan asianmukaiset turvallisuussuojaukset ovat välttämättömiä älykkäiden autojen hyötyjen maksimoimiseksi sekä kuljettajien ja matkustajien pitämiseksi turvassa.

– Nämä varotoimenpiteet tulee ottaa yhtä vakavasti kuin kolareiden vaikutukset. Jos kyberturvallisuusuhat jätetään huomioimatta, vaarannetaan tulevaisuutta muuttavien innovaatioiden vaikutukset, Lensch huomauttaa.

– Teleyhtiöiden ja autonvalmistajien tulisi nyt tehdä enemmän yhteistyötä kuin koskaan aikaisemmin, hän jatkaa.

Ajoneuvoa vastaan suunnattujen kyberhyökkäysten lisäksi hyökkäykset älypalveluita tarjoavia pilvipohjaisia alustoja vastaan ovat mahdollisia.

Jos näiden palvelujen kohdalla tehdään kompromisseja, hyökkääjä voisi Lenschin mukaan hyväksikäyttää esimerkiksi ajoneuvojen yhteyksiä kaupallisiin yhteistyökumppaneihin.

– Tällaiset palvelut ovat houkuttelevia kohteita, koska niissä voi olla käyttäjän taloudellisia tietoja ja ne voisivat lopulta johtaa laajalle leviävään virustartuntaan, Lensch kertoo.

Lensch katsoo, että teleyhtiöillä on tärkeä rooli turvallisten yhteyksien luomisessa pilvipalveluihin, servereille ja käyttäjille.

– Verkkoturvallisuuden tulisi olla verkko-operaattoreiden ydinosaamista. Turvallisuusominaisuudet tulisi suunnitella viestintäinfrastruktuurin mukaan, jotta yhteydet loppukäyttäjien laitteisiin olisivat huipputurvalliset.

Lenschin mukaan teleyhtiöt tarvitsevat tehokkaan ja monitasoisen lähestymistavan – sekä kattavan turvallisuusstrategian. 

– Kun operaattorit työskentelevät autovalmistajien kanssa luodakseen entistä turvallisempia strategioita, kokonaisvaltainen ja koko ketjun kattava turvallisuusrakenne voi auttaa tunnistamaan sen, että kaikki linkit ja jokaisen polun osa ovat huipputurvallisia.

***

1:33

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.