Älykellofirma kiipelissä? Joka neljäs työntekijä saa kenkää

Viime vuosina älykellojen uuden tulemisen pioneerina tunnettu Pebble on ajautunut ainakin jonkinlaisiin vaikeuksiin. Tästä kertoo yhtiön kova päätös irtisanoa 25 prosenttia eli neljäsosa työntekijöistään. Pebble antaa potkut noin 40 hengelle.

Pebblen irtisanomisista kertoo Tech Insider, joka myös haastatteli Pebblen perustaja-toimitusjohtaja Eric Migicovskya.

Migicovsky syyttää Pebblen tilanteesta osittain Yhdysvaltojen Piilaaksossa selvästi viimeisen puolen vuoden aikana viilentynyttä sijoitusilmapiiriä.

– Olemme ehdottomasti olleet huolellisia tänä vuonna kun suunnittelemme tuotteitamme, kommentoi Migicovsky.

– Meillä on nyt nämä rahat, mutta raha on aika tiukassa näinä aikoina.

Migicovsky kertoi Pebblen nostaneen uutta rahoitusta viimeisen kahdeksan kuukauden aikana yhteensä 26 miljoonaa dollaria, osan myös velkarahoittajilta.

Pebble on startup-yritys ja päätellen yrityksen rahoitustarpeista, ei sen toiminta ole ollut vielä toistaiseksi kannattavaa – ainakaan pysyvästi.

Jatkossa Pebble aikoo keskittyä erityisesti tuotteidensa terveys- ja fitness-aiheisiin ominaisuuksiin. Uusista tuotelanseerauksista ei kuitenkaan ole vielä tarjolla paljastuksia.

Pebblelle eniten vaikeuksia aiheuttaa kilpailu. Apple Watch ja lukuisat Android Wear -kellot hallitsevat markkinoita, mutta näistä Pebble on pyrkinyt erottumaan pitkällä akkukestolla E Ink -näyttöjen ansiosta sekä edullisemmilla hinnoilla. Ainakin Migicovskylla riittää uskoa yhtiönsä tulevaisuuteen.

– Pebble on mukana pitkällä tähtäimellä. Meillä on visio siitä, minne puettavat laitteet vievät meidät 5-10 vuodessa.

Lue myös:

    Uusimmat