- Keskieurooopalaiset alppiruoat fondue ja raclette ovat hyvin suosittuja myös Suomessa, kertoo Ski Bistronkeittiömestari Jarmo Martiskainen. A la carte -listalla on mm. lohi- ja pororuokia. - Arvostan suuresti kotimaisia raaka-aineita, sanoo Jarmo Martiskainen. Laskettelun lomassa maistuvat myös mm. erilaiset keitot, pataruoat, laatikot, kiusaukset, lasagnet, pastat ja pizzat. Kuuma kaakao ja munkit tekevät niin ikään kauppansa.
Raclette
on keskieurooppalainen juustoherkku uuniperunan kera. Lisukkeina savuporoa tai kylmäsavulohta, paprikaa, pikkukurkkuja, hillosipuleita, tuoreita herkkusieniä, kalamata-oliiveja, persikkaa sekä valkosipulismetanaa uuniperunan peitteeksi. Tuoretta leipää. Ainekset 4 hengelle: 640 g raclettejuustoa 200 g kylmäsavuporonpaistia tai kylmäsavulohta 4 uuniperunaa 150 g kalamata-oliiveja 150 g tuoreita herkkusieniä 150 g säilykepersikkaa 150 g cocktailkurkkuja 150 g hillosipuleita 25 g hunajaa Valkosipulikastike: 2 dl smetanaa 1/2 rkl valkosipulimurskaa ripaus suolaa ripaus jauhettua mustapippuria Leikkaa kylmäsavuporo/ -lohiviipaleet suikaleiksi. Leikkaa juusto noin 1 cm:n paksuisiksi viipaleiksi. Voit käyttää myös valmiita viipaleita. Viipaloi tuoreet herkkusienet, leikkaa persikat paloiksi ja mausta hillosipulit hunajalla. Sekoita murskattu valkosipuli ja mausteet smetanaan. Kypsennä uuniperunat uunissa 175 asteessa noin 50 minuuttia. Sulata juusto ruokailtaessa raclettegrillissä ja nauti lisukkeiden ja tuoreen leivän kanssa.
Bistron perinteinen lihafondue
Suikaloitua härän- ja poronfilettä vahvassa lihaliemessä kypsennettäväksi. Lisukkeina hunajahillosipuleita, persikkaa, pikkukurkkuja, suikaloitua porkkanaa, tuoreita herkkusieniä, sienisalattia, valkosipulismetanaa ja kevyesti pippuroitua chilismetanaa sekä tikkuperunoita. Tuoretta leipää.
