Mainos

Alppimatkojen kysyntä nyt kovimmillaan 2000-luvulla

Etelä-Suomen hiihtolomaviikon alpeille kohdistuneet hiihtomatkat menevät kuin kuumille kiville. Etelä-Suomen koululaiset lomailevat viikolla kahdeksan.

– Käytännössä se viikko on ihan täynnä. Saimme viime viikonlopun Ski Expo -messuille joitakin lisäpaikkoja, mutta ei matkoja juurikaan enää ole. Olemme jopa tehneet tiettyjä erikoisjärjestelyitä, että saamme ihmisiä Alpeille, sanoo matkanjärjestäjä You Travelin toimitusjohtaja Mikko Suomi.

STS Alppimatkat on lisännyt tuntuvasti paikkoja hiihtolomaviikolle.

– Meillä on joka lauantai lennot Salzburgiin, Geneveen ja Innsbrückiin, niin myös viikolla kahdeksan. Otimme jo elokuussa yhden ylimääräisen lennon hiihtolomaviikolle Salzburgiin, se myytiin loppuun. Salzburgin toinen lisälento tuli myyntiin 8. marraskuuta ja Geneven ylimääräinen vuoro tulee myyntiin alkuviikosta. Eli lennätämme 19. helmikuuta yli tuhat suomalaista matkustajaa Alpeille, toimitusjohtaja Harri Kaijanto kertoo.

– Meillä on vielä matkoja myynnissä etelän hiihtolomaviikolle. Tänä talvena nimenomaan hiihtolomaviikon kysyntä on kyllä kovempaa kuin koskaan 2000-luvulla, Kaijanto jatkaa.

Itävalta yhä ykkönen

You Travelin suosituin kohde tänä talvena on Itävalllan Tux. Alppimatkojen myyntivaltit ovat Itävallan Bad Gastein ja Saalbach sekä Italian Madonna di Campiglio.

– Viime talvena alppimatkojen myynnissä oli pieni pysähdys. Nyt matkat myyvät selvästi paremmin. Kokonaismarkkinoiden kehityksestä on hieman vaikea sanoa, koska moni räätälöi itse reissunsa netin kautta, sanoo 25 vuotta hiihtomatkojen parissa työskennellyt Suomi.

– Me olemme myynnissä noin 25 prosenttia edellä viime talvea. Meillä on myös uusia kohteita. Hiihtomatkamarkkinat Suomessa ovat kasvussa, Kaijanto toteaa.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.