Mainos

Alma Media: Joka kolmas kolaroiva kuljettaja on 18-vuotias mies

Mediakonserni Alma Media selvitti Liikenneviraston aineiston perusteella, miten kuljettajan ikä ja sukupuoli ovat vaikuttaneet liikenneonnettomuuksiin viime vuosina. Selvityksen havainnoista kertoi ensimmäisenä Aamulehti.

Liikenneviraston aineistoon on kerätty kaikki tieliikenneonnettomuudet vuosilta 2009–2016. Alma Median selvityksessä kävi ilmi, että joka kolmas sadasta onnettomuuteen joutuneesta kuljettajasta oli 18-vuotias mies. Samanikäiset naiset olivat seuraavaksi suurin riskiryhmä, mutta he ajoivat silti puolet vähemmän kolareita kuin miehet.

– Kokemusta ajamisesta ei ole ehtinyt kertyä. Ajotaitoja vielä harjoitellaan, mutta silti ajotyyli ei ole turvallisuushakuinen, Liikenneturvan koulutuspäällikkö Satu Tuomikoski kommentoi nuorten kuljettajien onnettomuusmääriä Aamulehdelle.

Kun kolareiden määrä suhteutettiin siihen, kuinka paljon ikäluokassa on B-kortin haltijoita, havaittiin, että 18-vuotiaat miehet kolaroivat viisi kertaa keskimääräistä useammin.

Tuomikoski sanoi Aamulehden haastattelussa, että nuorten naispuolisten kuljettajien ongelmana ovat puutteelliset autonkäsittelytaidot, kun taas nuorilla miehillä onnettomuuksien taustalla on usein riskinottoa ja omien taitojen yliarviointia

***

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.