Alfa Romeo valmistautuu Kimi Räikkösen lähtöön? F1-toimittajan lähteet kertovat tallin lähestyneen paikkansa menettämässä olevaa kuskia

Heikosti F1-kauden avannut Alfa Romeo on lähestynyt kokenutta kuljettajaa Sergio Perezia, kertoo sarjan virallisilla sivuilla kirjoittava toimittaja Lawrence Barretto.

Perezin, 30, tulevaisuus F1-sarjassa on joutunut viime aikoina epäilysten kohteeksi, sillä mestarikuski Sebastian Vettelin on huhuttu olevan tarjolla hänen tilalleen ensi kaudella Aston Martiniksi muuttuvassa Racing Point -tallissa.

Meksikolaiskuljettaja paljasti ennen Unkarin GP-viikonloppua, että yksi kilpaileva tiimi oli jo ottanut yhteyttä häneen, kun huhut Vettelin tulosta hänen tilalleen olivat alkaneet kiertää.

Vapaita paikkoja ei ole ensi kaudelle enää montaa jäljellä, joten vaihtoehdoiksi rajautuvat lähinnä Alfa Romeo ja Haas. F1-toimittajat Barretton mukaan kyseessä oli nimenomaan Alfa Romeo.

– Perez kieltäytyi nimeämästä F1-tiimiä, joka oli häneen yhteydessä, mutta lähteeni kertoo, että Alfa Romeo on kiinnostunut palkkaamaan meksikolaisen. Kyse olisi paluusta tiimiin, joka tunnettiin silloin Sauberina, ja joka antoi hänelle ensimmäisen paikan F1:ssä ja nosti hänet kartalle, Barretto kirjoittaa.

Alfa Romeon kuskien sopimustilanne viittaisi siihen, että sveitsiläistalli valmistautuu toista kautta riveissään ajavan Kimi Räikkösen lähtöön vuoden päätteeksi.

– Toinen kahdesta ajopaikasta Alfa Romeolla on varattu Ferrarin akatemiakuskille, joka tällä hetkellä on Antonio Giovinazzi, mikä viittaa siihen, että Perez olisi korvaamassa Kimi Räikkösen. Suomalaisen sopimus päättyy tämän kauden lopussa, jolloin hän on 41-vuotias, Barretto toteaa.

Samassa yhteydessä Barretto mainitsee, että Racing Point olisi jo tehnyt sopimustarjouksen Vettelille.

Lue myös:

    Uusimmat