Alfa Romeo teki Turkin F1-kisan lopussa toisenkin oman maalin – hämmentävä hiljaisuus pilasi kaiken: "Miksi ette käskeneet?!"

Vahva kisa, mutta tulos jäi puuttumaan. Näin kuvailee Alfa Romeo suoritustaan sunnuntaina ajetusta Turkin GP:stä kertovassa tiedotteessaan. Tulos, siis pistesija, olisi kuitenkin ollut otettavissa ilman kilpailun lopussa tehtyjä virheitä.

Antonio Giovinazzi ja Kimi Räikkönen sijoittuivat sunnuntaina sijoille 11 ja 12. Eroa viimeiseen pistesijaan jäi alle sekunti.

Tulos on sikäli hyvä, että Giovinazzi ja Räikkönen starttasivat kisaan ruuduista 16 ja 17. He nousivat jo ensimmäisellä kierroksella sijoille 12 ja 13. Selvää kuitenkin on, että paremmalla aika-ajovauhdilla Alfa Romeon tilillä olisi 16 osakilpailun jälkeen reilusti enemmän kuin seitsemän pistettä.

Turkissa pistesija olisi ollut otettavissa jopa huonosta aika-ajovauhdista huolimatta.

Lisäksi kierroksella 57, kisan toiseksi viimeisellä kierroksella, Giovinazzi näki edellään olleen Esteban Oconin Alpine-auton lähestyvän vähä vähältä. Hän päätti ladata autonsa akkua tehdäkseen täysin loppuun kuluneilla renkailla ajaneesta ranskalaiskuljettajasta ohituksen kierroksella 58.

Giovinazzi ei kuitenkaan tajunnut, että heidät molemmat oli ohitettu kierroksella, eli kierros 57 oli heidän osaltaan viimeinen. Kun lähtösuoralla heiluikin jo tuon kierroksen päätteeksi ruutulippu, Giovinazzi oli vain 0,755 sekunnin päässä Oconista.

– Miksi ette käskeneet painaa täysillä mutkassa kahdeksan?! Miksi?! Giovinazzi kysyi tiimiradiossa kisainsinööriltään, kun asia valkeni hänelle.

Vastausta ei koskaan kuultu.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja