Alexander Stubb on vedonlyöntiyhtiön suosikki EU-komission puheenjohtajaksi – analysoi omia mahdollisuuksiaan Peter Nymanille: "Mä en yleensä lyö vetoa"

Alexander Stubb (kok.) on ollut vedonlyöntiyhtiöiden suosikki Euroopan komission seuraavaksi puheenjohtajaksi. Stubb itse kommentoi omia mahdollisuuksiaan Peter Nymanin talk show'n vieraana lokakuun alkupuoliskolla.

Stubb ilmoitti lokakuun alussa asettuvansa kisaan Euroopan kansanpuolueen (EPP) kärkiehdokkuudesta ja siten käytännössä myös EU-komission puheenjohtajuudesta.

Vedonlyöntiyhtiö Ladbrokesin kertoimien perusteella Stubb oli pitkään ykkössuosikkina virkaan saksalaisen Manfred Weberin ja ranskalaisen Michel Barnierin ohitse. Nyt Weberin ja Stubbin puntit ovat kertoimissa tasan.

– Mä en lyö vetoa yleensä, Stubb kuittasi aiheesta Peter Nymanille.

– Ihan kiva, että näin on. Tämähän on hirveä pitkä matka. Seuraava komissio aloittaa hommat 1. marraskuuta 2019, Stubb kommentoi.

Ensimmäinen etappi on tänään Helsingissä alkava EPP:n suurkokous, jossa päätetään, kuka on puolueen kärkiehdokas.

Kotikenttäedusta kysyttäessä Stubbilta irtoaa jalkapallovertaus.

– Kyllä se varmaan auttaa. Ei yhtä paljon kuin futiksessa. Täytyy olla siinä mielessä realistinen, että vastustajana on Saksa, Stubb arvioi Angela Merkelin tukemaan vastaehdokas Weberiin viitaten.

Nymanin ohjelmassa keskusteltiin myös Euroopan tulevaisuuden haasteista. Katso yltä videolta koko haastattelu!

Juttua päivitetty 7.11. klo 0.00: Muutettu aikamuotoja EPP:n kokouksen alkuun sopiviksi.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja