Mainos

Alexa ja Linda ovat rakentaneet uransa sosiaalisen median varaan – tulot kertyvät postauksista: "Puhutaan enemmänkin tuhansista euroista kuin satasista"

2:42

Muotibloggaajat Alexa Dagmar ja Linda Juhola ovat luoneet omalla sosiaalisen median osaamisellaan unelmatyön, josta tienaa hyvin. Kaunottaret ovat naisvaltaisen alan edelläkävijöitä.

VIDEOLLA: Muotibloggaajat keskustelevat Linnan juhlien asuista!

Suosittua Nonsense by Alexa & Linda -podcastia viikoittain pitävät muotibloggaajat Alexa Dagmar ja Linda Juhola ovat saaneet tehtyä omalla osaamisellaan loistokkaan uran sosiaalisen median parissa. Naiset päivittävät blogin ja podcastin lisäksi työkseen myös Instagramia ja YouTubea.

Yksityisyrittäjinä työskentelevät kaunottaret saavat tulonsa tekemällä kaupallisia yhteistöitä eri yrityksien kanssa.

Dagmar kertoo nostavansa yritykseltään pelkästään palkkaa 4000–5000 euroa kuukausittain.

– Mitä tahansa yhteistyötä mitä lähdetään tekemään, puhutaan enemmänkin tuhansista euroista kuin satasista, Dagmar kuvailee tienestejään.

Yrityksen toimintamalli on yksinkertainen. Naiset jakavat inspiroivia kuvia ja kertovat tuotteista, kuten meikeistä, vaatteista tai matkoista somekanavillaan, joista heidän seuraajat saavat hyviä ostosvinkkejä.

– Tuntuu edelleen niin hassulta, että joku haluaa ostaa ne vaatteet, mitä meillä on päällä, Dagmar kertoo.

– Se on imartelevaa tietysti, Juhola jatkaa.

Työ vaatii monialaista osaamista

Simppeliltä ja hehkeältä vaikuttava työ vaatii kuitenkin paljon suunnitelmallisuutta ja aikaa, jotta kuvista tulisi mahdollisimman inspiroivia.

Naisten täytyy vaikuttaa kuvauspaikan, vaatteiden ja kuvaajan lisäksi useassa eri osa-alueessa.

– Toimit ikään kuin yksityisyrittäjänä kaikissa rooleissa, mitä yrityksessä voi olla. Kirjanpito, malli, stylisti tai se, joka silittää ne vaatteet. Kun kuva on otettuna, niin se on vasta puolet siitä kuvasta. Sen jälkeen editoit ja teet sen, Juhola avaa ammattiaan.

"Tässä ollaan tekemässä jotain merkityksellistä"

Naisten mukaan Instagram on pinnallisempi kanava, joka toimii ikään kuin heidän tyylinsä portfoliona.

Vastapainona tälle syntyi Nonsense by Alexa & Linda -podcast, jossa ruoditaan elämän eri osa-alueita, kuten seksiä ja rahaa.

– Podcastin teko on ollut parasta ikinä. Tässä ollaan tekemässä jotain merkityksellistä ja jolla on isompi vaikutus. Jengillä on ollut tosi paljon ennakkoluuloja ja he ovat ajatelleet, että meissä on vain se pinnallinen puoli. On ollut ihanaa päästä irti ja näyttää, että täältä löytyy muutakin, Juhola kuvailee.

– Kun saa voimaannuttaa muita naisia, niin ei sen parempaa ole, Dagmar jatkaa.

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja