Aleksi Valavuori: Mieluummin kondomi kuin kotihoidontuki

Aleksi Valavuori sanoo tukiaisista haaveileville, että ensin kannattaa laittaa talous kuntoon.

Helsingin Sanomien mukaan hallitus harkitsee kotihoidontuen keston lyhentämistä. Nyt kotihoidontukea voi saada siihen saakka, kun lapsi täyttää kolme, mutta uudessa mallissa tuki ehkä loppuu lapsen täytettyä kaksi vuotta.

Kultaranta Resort Oy:n luova johtaja Aleksi Valavuoren kuvankauniskihlattu, Susanna Ilo, odottaa lasta, joten monenmoista yhteiskunnan tarjoamaa tukea olisi perheen saatavilla.

Aleksi naurahtaa ja sanoo, ettei hän ole nostanut koskaan minkäänlaisia tukia. Paitsi aikoinaan opintotukea, jonka hän maksoi takaisin, koska tienasi opiskelijana liikaa.

– Tuet ovat moraalista kiinni. Meillä on Suomessa hemmetin loistava sosiaalijärjestelmä, täällä on totuttu liian hyvään. Sanoisin näin, että jos talous on riippuvainen kotihoidontuesta, niin käyttäisin ehkäisyä siihen saakka kunnes talous on turvattu, mies heittää.

– Ymmärrän kyllä, että ihmisiä on erilaisissa elämän tilanteissa, mutta silti suosittelisin kondomia.

Susanna Ilo on kiitettävästi yhdistänyt raskauden ja opiskelun. Susanna valmistuu tänä vuonna juristiksi ja lapsen laskettu aika on toukokuussa.

Aleksi Valavuori uskoo aktiiviseen elämään lapsen kanssa. Hän aikoo tarvittaessa ottaa lapsen mukaan vaikka työpaikan kokouksiin.

– Jos se ei työnantajalle käy niin sitten kokousta ei pidetä. Onneksi työnantajat pyrkivät nykyisin auttamaan työntekijää mahdollisimman paljon, jotta työntekijä voi kasvattaa lasta myös työnteon ohella. Itse ainakin vieroksuisin sellaisia työnantajia, jotka eivät tätä asiaa ymmärrä.

Tulossa salaiset häät

Äidin toivotaan olevan kotona lapsen kanssa kolme vuotta.

– Lapsen tulee olla äidin ja isän kanssa. Tietenkin äiti joutuu alussa imettämään lasta ja se on luonnollista, mutta minä pyrin olemaan mukana lapsen elämässä niin paljon kuin mahdollista. Toivon, että lapsemme tykkää urheilemisesta, sillä olemme Susannan kanssa liikunnallisia luonteita.

Toukokuussa syntyvä pienokainen on Aleksille ja Susannalle maailman tärkein ihminen.

Milloin on häiden aika?

– Onhan tässä vielä kaksi kuukautta hoitaa asia pois päiväjärjestyksestä. Olemme kumpikin perinteisiä ihmisiä, mutta olkoon hääpäivä salaisuus, sanoo sympaattinen Aleksi Valavuori MTV3.fin Viihdeuutisille.

(MTV3–KIKKA ISOVIITA)

Lue myös:

    Uusimmat