Aleksandr Ovetshkin paljasti Donald Trumpin kuiskaaman Putin-viestin

Trump laittoi pidätyskuvansa myyntiin tuotteissa 0:40
Donald Trump laittoi pidätyskuvansa myyntiin tuotteissa.

Aleksandr Ovetshkin paljasti, että Donald Trump pyysi Yhdysvaltain presidenttinä toimiessaan venäläiskiekkoilijaa välittämään terveiset Vladimir Putinille.

Ovetshkin kipparoi Washington Capitalsin Stanley Cup -mestariksi vuonna 2018, minkä jälkeen Capitalsin pelaajat pääsivät vierailemaan Yhdysvaltain presidentin virka-asuntoon Valkoiseen taloon.

Levy-yhtiö Gazgolderin lähes kuuden miljoonan tilaajan YouTube-kanavalla käytiin läpi, mitä Yhdysvaltain presidenttinä tuolloin toiminut Donald Trump Ovetshkinille Valkoisessa talossa kuiskasi.

– Kerro terveiset Vladimir Vladimirovitshille, Ovetshkin kertoi tuoreella videolla Trumpin tuolloin sanoneen.

PutinTeam

Ovetshkinin välit Venäjän presidenttinä toimivaan Putiniin on tiedetty läheisiksi. Vuonna 2017 venäläinen NHL-tähti lanseerasi PutinTeam-liikkeen, jonka ideana oli pönkittää Putinin asemaa presidentinvaalien kynnyksellä.

Ovetshkin on Venäjän Ukrainassa käymän sodan aikanakin säilyttänyt Instagramin profiilikuvanaan otoksen, jossa hän poseeraa Putinin kanssa. Ovetshkinilta kysyttiin helmikuussa 2022, tukeeko hän sodan aloittanutta Venäjän johtajaa.

– No, hän on minun presidenttini, Ovetshkin kuittasi ja jatkoi toivovansa sodan päättyvän pian.

– Ei enää sotaa, pyydän. Ei ole mitään väliä, ketkä sotivat, Venäjä, Ukraina tai eri maat. Meidän täytyy mielestäni elää sovussa tässä maailmassa, Ovetshkin kommentoi.

Ovetshkin on saanut kritiikkiä Putin-yhteyksiensä ohella siitä, ettei hän ole monien mielestä tuominnut Venäjän hyökkäystä selväsanaisesti. Hänen kipparoimansa Washington Capitals sen sijaan julkaisi keväällä 2022 tiedotteen, jossa se ilmoitti tuomitsevansa Venäjän hyökkäyksen Ukrainaan.

37-vuotias Ovetshkin on NHL:n kaikkien aikojen maalipörssissä toisena 822 runkosarjaosumallaan. Edellä on vain Wayne Gretzky, joka iski kunniakkaalla urallaan 894 NHL:n runkosarjamaalia.

Lue myös:

    Uusimmat