Aleksander Barkov ristiriitaisissa tunnelmissa Suomen loppukesässä: "NHL-pelejä on jo ikävä"

NHL-kausi on pitkä, mutta suomalaispelajaajille jää runsaasti aikaa viettää kotimaassa, jos joukkue jää rannalle pudotuspeleistä. Katulätkän SM-turnauksessa peippaillut Aleksander Barkov odottaa jo kauden pelien alkamista, vaikka hän on nauttinutkin Suomen kesästä. 

Florida Panthers päätti kautensa 6. huhtikuuta pelattuun otteluun New Jersey Devilsiä vastaan. Panthers ei päässyt pudotuspeleihin, ja joukkueen kaptenei Barkov jätti MM-kisatkin väliin. 

Keskushyökkääjä on saanut treenata, rentoutua ja nähdä kavereitaan. NHL:n harjoitusleirit alkavat syyskuun alussa. Florida Panthers pelaa ensimmäisen runkosarjan ottelunsa vieraissa divisoonavastustaja Tampa Bay Lightningiä vastaan 3. lokakuuta. 

Barkov yhdisti kevyen treenaamisen ja hauskanpidon, kun hän oli mukana pelaamassa Narikkatorilla katulätkän SM-kisojen lopputurnauksen näytösottelussa. 

– Pelejä on jo ikävä. Kuukausi vielä pitää olla Suomessa. Toisaalta on ollut kiva olla kotona, kun on ollut hyviä säitä, Barkov tuumi. 

(Juttu jatkuu kuvan jälkeen)

"En minä täälläkään tappele"

Panthersin kapteeni antaa C-kirjaimen mielellään käyttöön muille katulätkässä. Sen sijaan herrasmiesmäinen linja jatkuu. Barkov pokkasi viime kauden päätteeksi Lady Byng Trophyn eli herrasmiespelaajan palkinnon. 

– En minä täälläkään hirveästi ketään ajele. Pieni vastataklaus pitää antaa, ettei ihan leviä kulmaan. En minä täälläkään tappele, Barkov naurahti. 

Barkov ei pelkää loukkaantumista katulätkäpeleissä, vaikka toiminta näyttää välillä aika rajultakin. Suojia on paljon vähemmän kuin jääkiekossa. 

– Ei kannata kohnottaa ihan tyhmästä. Yritetään pitää hauskaa ja pelata enemmän taidolla, niin hyvää tulee. 

Bobrovskista viimeinen lukko

Panthersin jääminen pudotuspelien ulkopuolelle oli iso pettymys viime kaudella. Nyt joukkue hakee toden teolla uutta iskua. 

Barkov pääsee puhumaan ensi kaudella Floridassa venäjää uuden joukkuekaverinsa Sergei Bobrovskin kanssa. Barkovin vanhemmat ovat venäläisiä. 

– Tärkeämpi juttu on se, että saamme yhden maailman parhaista veskareista, Barkov kuittasi. 

– Se antaa itseluottamusta muille, kun tiedämme, että siellä on viimeinen lukko takana. 

Lue myös:

    Uusimmat