Dallas Starsin Miro Heiskasen rooli muuttuu katulätkässä: "Ei ihan yhtä sulavaa kuin jäällä"

Lupaavan NHL:n tulokaskauden pelannut Miro Heiskanen oli vahvasti menossa mukana Narikkatorilla pidetyssä katulätkän SM-kisojen lopputurnauksessa. Dallas Starsin puolustaja nauttii toisenlaisesta mailapelistä. 

Miro Heiskanen teki loistavan esiinmarssin NHL-kehiin. Hän pelasi täyden 82 runkosarjaottelun kauden ja teki komeat tehot 12+21=33. 

Vaikka hän saa pitää talvella jääkiekkomailaa kädessä päivittäin, intoa riittää kesälläkin. Heiskanen peippaili Smile-joukkueessa yhdessä Dallas Starsin joukkuetovereidensa Roope Hintzin ja Julius Hongan kanssa. 

– Hyvin on pomppinut pallo itsellekin, hauska päivä, Heiskanen tuumi MTV Urheilulle. 

Heiskanen on tunnettu hyvin liikkuvana puolustajana, joka on välillä hyökkäyksissä neljäntenä hyökkääjänä. Katulätkässä roolitus on vähän erilainen. 

– Julle hyökkäilee ja minä olen vähän puolustavampi, Heiskanen naureskeli. 

Katulätkä on tuttua Heiskaselle nuoruuden pihapeleistä. Siinäkin lajissa taidot tulevat esiin, vaikka lenkkarit jalassa liikkuminen on erilaista kuin jäällä luistimilla. 

Voiko huikeaa luisteluasi vielä kehittää?

– Kyllä voi. Siihen on tänäkin kesänä panostettu, että lähdöt saisi vielä terävimmiksi. 

Heiskanen tuli tunnetuksi viime kaudella Dallasissa hyvin ytimekkäistä puheista joukkueelle sen jälkeen, kun hänet oli valittu parhaaksi pelaajaksi. 

– Eivät ne varmaan pitene ensi kaudellakaan. Harva mitään pitkiä puheita pitää. 

Starsin valmennus tuskin kaipaa pitkiä puheita. He ovat varmasti tyytyväisiä, jos Heiskanen jatkaa jäällä samalla tavalla kuin tulokaskaudella. 

Lue myös:

    Uusimmat