Ålandstidningen: Veikkausliigan IFK Mariehamnin joukkue pohjakosketuksen ottaneen Viking Amorellan kyydissä – "Ei se ollut vaarallista"

Ahvenanmaan Långnäsin eteläpuolella pohjakosketuksen ottaneen ja karille jääneen Viking Amorellan kyydissä on IFK Mariehamnin pelaajia. Matkustajat evakuoidaan laivalta.

Laivalla on yhteensä 281 ihmistä, joista matkustajia on 207. Tilanne ei ole hengenvaarallinen, mutta aluksen kerrotaan olevan vaurioitunut pohjasta ja vuotavan vettä.

Turusta lähteneen laivan kyydissä on muiden matkustajien joukossa suuri osa IFK Mariehamnin edustusjoukkueesta, joka pelasi lauantaina Helsingissä paikallista IFK:ta vastaan.

Asiasta kertoo Maarianhaminan paikallislehti Ålandstidningen, joka tavoitti joukkueen ruotsalaisen päävalmentajan Lukas Syberyjskin puhelimitse kommentoimaan tilannetta.

– Tunsimme, että laiva törmäsi johonkin ja revitteli tyhjää pitkään. Sen jälkeen kallistuimme hieman toiselle puolelle ja henkilökunta tuli ulos ja näytti hieman järkyttyneeltä. Silloin ymmärsimme, että jotain oli tapahtunut, Syberyjski kertoo Ålandstidningenille.

Syberyjskin mukaan aluksella on rauhallista.

– Ei se ollut vaarallista. Tietenkin jotkut lapsiperheet hieman säikähtivät. Nyt kaikki istuvat hiljaa ja kaikki ovat saaneet pelastusliivin, valmentaja raportoi.

Matkustajien evakuointiprosessi on viimeisimpien tietojen mukaan jo käynnistetty.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja