Alaja ei yllättynyt Etelä-Afrikan voitosta

Suomen Palloliiton varapuheenjohtaja Pertti Alaja ei yllättynyt Etelä-Afrikan voitosta Fifan hallituksen vaalissa jalkapallon MM-lopputurnauksen 2010 isännäksi. Alaja oli jäsenenä arviointikomissiossa, jonka neljä edustajaa yhdessä koordinaattorin kanssa tutki ja kolusi kaikki viisi hakijamaata viikon ajan.

- Me asetimme Etelä-Afrikan ykköseksi. Se oli tehnyt erittäin hyvää työtä ja oli paras jokaisella osa-alueella. Olen tyytyväinen siitä, että raporttimme otettiin tosissaan, ja voitto ratkesi jo ensimmäisellä kierroksella, Alaja sanoi.

Tähän saakka Alaja oli pitänyt kiinni salaisuudesta niin tarkoin, ettei missään vaiheessa edes myöntänyt, että arviointityössä hakijat pantiin järjestykseen.

- Egypti oli meillä kakkonen, mutta se aloitti "poliittisen" päätöstyönsä ilmeisesti liian myöhään. Silti olen pettynyt siitä, että Egypti jäi Fifan hallituksessa tyystin ilman ääniä. Marokon sijoittumisen äänestyksessä toiseksi ei sen sijaan lainkaan yllättynyt, kun mietin mies kerrallaan äänestäjät, hän paljasti.

Alaja muistutti, että Etelä-Afrikka oli jo vuoden 2006 MM-isäntää valittaessa jokseenkin samalla viivalla kisat järjestääkseen saaneen Saksan kanssa.

- Etelä-Afrikassa oli nyt vielä parannettu hakemusta kauttaaltaan erittäin hyväksi. Suurimpina puutteina turvaongelmat ja HIV on tiedostettu, mutta tulimme vakuuttuneiksi siitä, että nämäkin asiat ovat kunnossa 2010, Alaja mietti.

Fifan hallituksen 24 äänestä Etelä-Afrikka sai 14 ääntä ja Marokko 10, eikä toista kierrosta tarvittu.

(MTV3-STT)

Lue myös:

    Uusimmat