Älä syötä näitä ruokia lemmikillesi – ihmisille vaaraton voi olla koiralle myrkyllistä

Lemmikeistä etenkin monet koirat ovat kaikkiruokaisia, ja syövät lähes kaiken sen, minkä suuhunsa saavat. Lemmikki ei aina ymmärrä omaa parastaan, vaan voi syödä myös jotakin sellaista, joka vahingoittaa sen terveyttä.

Seuraavat elintarvikkeet ovat ihmisille vaarattomia, mutta eivät lainkaan sovi lemmikeiden ruuaksi.

Avocado

Tämä harmittomalta vaikuttava hedelmä sisältää kemikaalia nimeltä persiini, joka on vaarallista eläimille. Suuremmissa määrin persiini voi aiheuttaa oksentelua ja ripulia lemmikeillä.

Sipuli

Voimakkaat sipulit vahingoittavat niin kissojen kun koirien punasoluja, mikä johtaa anemiaan, ja aiheuttaa lemmikillä heikkoutta, hengenahdistusta, ja oksentelua.

Viinirypäleet

Mehukkaat viinirypäleet voivat aiheuttaa munuaisvaurioita sekä kissoille että koirille. Munuaisvaurioiden oireita ovat esimerkiksi uneliaisuus, lisääntynyt jano ja lisääntynyt virtsaaminen, sekä oksentelu.

Macadamiapähkinät

Macadamiapähkinöiden syönti voi aiheuttaa koirilla lihas-ja hermosto-ongelmia, oksentelua, heikkoutta ja jopa halvaantumisen.

Suklaa

Vaikka suklaa on sinun mielestäsi herkkua, et saa palkita sillä lemmikkiäsi! Suklaa stimuloi koirien ja kissojen hermoja ja sydäntä, mikä voi aiheuttaa lemmikillä levottomuutta, sydämen rytmihäiriöitä, vapinaa ja kouristuksia. 

Kivelliset hedelmät

Jos annat koirallesi esimerkiksi persikan tai luumun, lemmikki hotkii sisäänsä nopeasti myös kiven hedelmän sisältä. Tämä taas saattaa aiheuttaa suolitukoksen tai syanidimyrkytyksen lemmikillesi, sillä nämä hedelmien kivet sisältävät syanidia.

Lue myös:

    Uusimmat