Älä suihki liikaa! Näin kauan hajuveden tuoksu todella säilyy iholla

Hajuvettä kannattaa suihkutella maltillisesti: vaikka nenäsi tottuisikin tuoksuun alta aikayksikön, muut kanssaihmiset kyllä huomaavat tuoksun tuntienkin päästä.

Hajuvesi on monelle tärkeä osa laittautumista, mutta hajuvettä kannattaa kuitenkin suihkia ja lisätä maltillisesti: vaikka et itse enää kokisi hajuveden tuoksuvan ihollasi, oma nenäsi on vain tottunut siihen. Todellisuudessa tuoksu kestää jopa tunteja.

Ensituoksu on ensimmäinen tuoksu, jonka haistat hajuvettä suihkuttaessasi. Se kestää noin 15 minuuttia, minkä jälkeen sydäntuoksu tulee esiin.

Parfyymi eli Eau de Parfum, eli EdP, sisältää noin 8–16 prosenttia parfyymiuutetta. Voimakas tuoksu heikkenee vasta neljän, viiden tunnin kuluttua siitä, kun sitä on suihkittu iholle. Sydäntuoksua voi kuitenkin huomata vielä 24 tunninkin jälkeen!

Eau de Toilette eli EdT sisältää puolestaan 4–8 prosenttia parfyymiuutetta, ja tästä syystä tuoksu pysyy iholla lyhyemmän aikaa. Eau de Toilette tuoksuu parhaiten, kun sitä suihkutetaan vaatteisiin.

  • Suosi aamulla kevyitä päivätuoksuja: ihmisen hajuaisti on herkimmillään aamupäivästä. Illalla erilaisiin tapahtumiin tai illanviettoihin suunnatessa voit valita vahvemman, täyteläisemmän iltatuoksun. Eli ota tavaksesi käyttää esimerkiksi töissä ja arkena Eau de Toilettea, iltamenoissa parfyymia.
  • Jos käytät vahvaa Eau de Parfumia, laita hajuvettä vain tippa tai pieni suihkaus molemmille ranteille ja kaulalle.
  • Jos käytät Eau de Toilettea tai Eau de colognea, suihkuta sitä kerran korvien taakse, rintakehälle, kyynär- ja polvitaipeisiin.
  • Jos kärsit itse päänsärystä tai migreenistä, älä suihki hajuvettä dekolteen alueelle: tuoksu nousee muutoin koko ajan omaan nenääsi ja voi aiheuttaa pääkipua.
  • Vältä voimakkaita ja täyteläisiä hajuvesiä silloin, kun tiedät suuntaavasi tilaisuuteen tai kulkuneuvoon, joka on tupaten täynnä ihmisiä. Monet kärsivät hajusteyliherkkyydestä.

Seuraa MTV Lifestylea Facebookissa, Instagramissa ja Twitterissä!

Lähteet: Wikipedia, Kicks.fi

Lue myös:

    Uusimmat