Älä sorru näihin kamaliin tyylimokiin – pukeudu ikäsi mukaisesti!

Tietyt vaatevalinnat saavat näyttämään armottomasti oikeaa ikää vanhemmalta. Listasimme joukon tyylivinkkejä varttuneelle naiselle!

Nainen, älä sorru ainakaan näihin tyylimokiin! 

1. Liian trendikäs pukeutuminen

Muotilehdet ja muut julkaisut ovat pullollaan uusia, mielettömiä vaate- ja asustetrendejä. Ohimenevästä trendistä hullaantuminen voi olla hauskaa, mutta täyttää vaatekaappisi vaatteilla, joita et tule käyttämään enää seuraavalla vaatesesongilla. 

Ei näin: Omituiset aurinkolasit, haaremihousut, uimapukua muistuttavat bodyt, mikroshortsit, napapaidat

Ratkaisu: Panosta klassikkovaatteisiin. Ne kestävät aikaa ja katseita.

2. Nostalgiset tunteet vanhoja vaatteita kohtaan

Kaivelet vaatekaappiasi, ja löydät kokohaalarin, jota käytit 80-luvulla festareilla. Asu alkaa näyttää silmissäsi mielettömältä löydöltä. Älä kuitenkaan pue asua päällesi seuraavana päivänä töihin. Käytä farkkuhaalaria rauhassa vapaa-ajallasi, jos pidät siitä. Huomaa kuitenkin, ettei vartalosi enää luultavasti näytä samalta kuin 80-luvulla.

Ei näin: Nuoruutesi trendit viime vuosikymmeniltä. Hiusdonitsit, olkatoppaukset, värikkäät tríkoot, haalarit, sametti ja niin edelleen. 

Ratkaisu: Myy vaatteesi kirpputorilla. Joku tällä hetkellä 20-vuotias ostaa aarteesi mielellään, ja hänen vartalolleen ne saattavat vielä sopia.

3. Liian pitkät hiukset

Pitkät hiukset ovat kauniit, jos ne ovat hyvässä kunnossa. Ohentuneet ja rutikuivat latvat eivät kuitenkaan kaunista ketään. Katso siis hiuksiasi realistisesti: luovu suosiolla kuivista latvoista ja suosi hiustyyliä, joka sopii juuri sinulle. Lyhyet hiukset ovat rohkea ja erittäin naisellinen hiustyylivalinta!

Ei näin: Peppuun asti pitkä kuiva hiirenhäntä, jota joudut tupeeraamaan ja kihartamaan joka päivä.

Ratkaisu: Kauniisti malliin leikattu, hyvinvoiva hiustyyli.

4. Liian tumma silmämeikki

Paksu eyeliner ja runsas maskara vanhentavat silmiä armottomasti. Ensimmäisten juonteiden ilmestyttyä silmäkulmiin kannattaakin siirtyä pehmeämpiin silmämeikkisävyihin. Vaaleanruskean ja nuden sävyt ovat turvallinen valinta esimerkiksi töihin. 

Ei näin: Tumma eyeliner, alarajaus ja monta kerrosta mustaa ripsiväriä.

Ratkaisu: Luo meikkiisi syvyyttä erisävyisillä, vaaleanruskeilla ja nudeilla luomiväreillä. Taivuta ripset ja levitä niihin ohut kerros maskaraa. Huolehdi, että kulmakarvat ovat siistit. 

5. Liian ruskettunut iho

Tummanruskea solariumrusketus on paitsi epämuodikasta, myös vanhentavaa. Ultraviolettisäteet vanhentavat ihoasi. Jos haluat päivettyneen ihon, suosi mieluummin kevyesti päivettäviä voiteita tai luonnollista rusketusta.

Ei näin: Näytät siltä, kuin olisit asunut kymmenen vuotta Thaimaassa. Käyt silti varmuuden vuoksi joka toinen päivä solariumissa.

Ratkaisu: Unohda solariumit ja auringonpalvonta. Kosteuta ihoasi päivittäin ja käytä kuorintavoidetta kerran viikossa. Käytä kuorinnan jälkeen kevyesti päivettävää voidetta, jos haluat ihoosi lisää sävyä. 

6. Liian tiukat tai liian löysät vaatteet

Kyllä, molemmat ovat yhtä huono vaihtoehto. Säkkimäiset vaatteet saavat sinut näyttämään muodottomalta ja suuremman kokoiselta. Liian tiukat vaatteet taas korostavat jokaista vartalosi epäkohtaa. Pyydä pukeutumisvinkkejä vaikka vaatekaupan myyjältä, jos epävarmuus iskee. Vaatemyyjät ovat alan ammattilaisia, ja osaavat yhdellä vilkaisulla kertoa, sopiiko vaate päällesi vai ei. Varaudu myös siihen, että asiantuntija tyrmää jonkin mieleisesi vaatteen. Tästä ei missään nimessä kannata loukkaantua, vaan ottaa pikemminkin vinkistä opiksi. 

Ei näin: Säkkimäinen paita tai huppari, jotta saat vartalosi varmasti peittoon. Tai sitten tiukkaakin tiukempi trikootoppi, koska haluat näyttää seksikkäältä. 

Ratkaisu: Valitse mieluummin hyvin istuvia vaatteita, jotka korostavat juuri oikeita kohtia kehostasi.

7. Meikittömyys

Ajattelet ehkä, että vanhemmalla iällä ei ole enää mitään järkeä meikata. Kyse ei kuitenkaan ole pelkästään ulkonäöstä, vaan koko olemuksestasi. Kevyesti ehostettu nainen näyttää reippaammalta, elämäniloisemmalta ja itsevarmemmalta. Meikittömyys tekee helposti väsyneen ja piittaamattoman näköiseksi. 

Ei näin: Luovut meikkaamisesta, koska mitään ei ole enää tehtävissä.

Ratkaisu: Meikkaa ihan kevyesti joka aamu. Taivuta ripsesi, lisää hieman huulipunaa ja poskipunaa. Luota siihen, että näytät kauniilta. Olemuksesi on välittömästi pirteämpi, ja tunnet itsesi ainakin viisi vuotta nuoremmaksi. 

8. Asuyhdistelmät, jotka eivät sovi yhteen

Yksi kamalimmista tyylimokista on yhdistää toisiinsa ylä- ja alaosa, jotka eivät sovi ollenkaan yhteen. Jos olet epävarma tyylisilmästäsi, tee vain varmoja valintoja. Osta vain valmiita asukokonaisuuksia, ja pyydä jälleen myyjän mielipide. Älä yhdistele epämääräisesti mielitekojesi mukaan, vaan katso aina peiliin, ja ole rehellinen itsellesi. 

Ei näin: Hapsullinen kietaisumekko ja kauluspaita. Jakku kesämekon päällä. Turkoosi toppi ja punainen kynähame. 

Ratkaisu: Pese pyykkiä vähintään kerran viikossa, niin et päädy tilanteeseen, että puhtaana ei ole mitään yhteensopivia vaatteita. Osta valmiita asukokonaisuuksia. Ja kenties tärkeintä kaikista, katso aina peiliin ennen kuin lähdet ovesta ulos. 

9. Väritrendien orjallinen noudattaminen

Muotilehdet hehkuttavat joka numerossa uutta muotiväriä – joskus kirkkaankeltainen on ehdoton hittiväri ja kesällä vaatekauppojen hyllyt pursuavat pastellisävyjä. Joka vuosi löytyy uusi, ihmeellinen värisävy, jota kaikkien pitäisi käyttää. Tämä ei pidä paikkaansa: jokaisen tulisi käyttää vain sellaisia värejä, jotka sopivat juuri itselle.

Ei näin: Kansainvälisen muotimerkin supermalli poseeraa oudossa sinapinkeltaisessa muotiluomuksessa, ja päätät matkia saman tyylin vaatekaappiisi, vaikka et ikinä käytä keltaista (saati sinapinkeltaista). 

Ratkaisu: Älä hullaannu trendiväreistä sokeasti, vaan arvioi aina, että sopivatko ne todella juuri sinun päällesi.

Lähde: Health.com

Lue myös:

    Uusimmat