Älä sorru itsestäänselvään kenkävirheeseen – tarkasta tämä vuosittain!

Oletko ostanut samankokoisia kenkiä vuosikymmenestä toiseen? Siinä tapauksessa käytät luultavasti vääränkokoisia kenkiä. Yleensä jalan koko nimittäin kasvaa vuosien varrella.

Oletko ikinä mittauttanut jalkojasi kenkäkaupassa ostaaksesi varmasti oikean kokoiset kengät? Jos vastaat kieltävästi, ja olet jo muutaman vuosikymmenen ajan käyttänyt samankokoisia kenkiä, käytät luultavasti jatkuvasti liian pieniä kenkiä.

Voi johtaa kivuliaisiin ongelmiin

Asiantuntijoiden mukaan jalkojen koko muuttuu pikkuhiljaa koko elämän ajan, joka selittää myös sen, mikseivät 10 vuotta sitten käyttämäsi korkokengät enää istu samalla tavalla kuin ennen.

Vääränkokoisten kenkien käyttö voi johtaa kivuliaisiin ongelmiin, kuten vaivaisenluihin ja kovettumiin. Et luultavasti mielelläsi enää käytä jalkasi paljastavia kesäsandaaleja, jos vaivaisenluut ja kovettumat ovat tehneet jaloistasi kärsineen ja vanhan näköiset.

Tarkista jalkaterien pituus vuosittain

Jalkaterien pituus on hyvä tarkistaa jopa vuosittain. Jalkaterien pituus muuttuu ajan myötä muun muassa lihasten ja nivelsiteiden antaessa periksi ikääntymisen vuoksi.

Jalkojen mittaamisen lisäksi myös kenkäostoksilla pitäisi pysyä valppaana. Koot nimittäin vaihtelevat merkittävästi eri valmistajien välillä – tai jopa saman merkin kengissä.

Jos shoppailet kenkiä internetistä, kannattaa muistaa tarkistaa palautusoikeus. Jos palauttaminen on mahdollista, voit tilata kengistä useamman koon, kokeilla niitä ja palauttaa vääränkokoiset.

Testaa uusia kenkiä illalla, kun jalkasi ovat suurimmillaan: usein jalat turpoavat jonkin verran päivän aikana.

Lähteet: goodhousekeeping.com, terveyskirjasto.fi

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja