Älä säästele lasinpesunestettä – näin pyyhkijät pysyvät kunnossa

Pyyhkijöiden sulkien kunto vaikuttaa olennaisesti autoilun turvallisuuteen – likainen tuulilasi on riski liikenteessä. Talvisin sulat tarvitsevat lisähuolenpitoa.

Talven vaihtelevissa keleissä auton tuulilasin pyyhkijöiden kunnolla on suuri vaikutus turvallisuuteen: Huonosti pyyhkivät sulat estävät autoilijaa havainnoimasta ympäristöä kunnolla. Talvella myös pakkanen ja tiesuola kuluttavat pyyhkijöitä.

Tuulilasin pyyhkijät on hyvä nostaa irti tuulilasista auton ollessa parkissa pakkasella. Näin ne eivät jäädy ikkunaan kiinni, vinkkaa Autoliiton koulutuspäällikkö Teppo Vesalainen. Jos kuitenkin on käynyt niin ikävästi, älä missään tapauksessa yritä riuhtoa sulkia irti: kumit repeytyvät varmasti! Käytä jääskrapaa niiden irrottamiseen.

Älä säästele lasinpesunestettä, muistuttaa Vesalainen. Talvella suola lentää, joten pidä lasinpesunestesäiliö täynnä oikealla pakkasenkestävyydellä.

– Tuulilasiin pitää käyttää kunnolla lasinpesunestettä. Jos pyyhit liian kuivalla, pyyhkijöiden sulat kuluvat ja tuulilasi naarmuuntuu, koska neste ei huuhdo hiekkaa ja suolaa pois.

Puhdista sulat säännöllisesti. Kasta rätti raakaan lasinpesunesteeseen ja pyyhi sulat.

Pyyhkijän sulat on aika vaihtaa, jos pyyhkiessä sulkien hoitamisesta huolimatta tuulilasiin jää raitoja tai selkeä kalvo. Vaihda ajoissa: Jos sulka repeää ajon aikana, sen runko voi naarmuttaa tuulilasia.

Lue myös:

    Uusimmat