Älä kärsi turhaan: Lyhennä flunssan kestoa!

Flunssa on ikävä sairaus, joka kaataa petiin muutamaksi päiväksi ja hoituu normaalilla levolla. Taudin kestoa voi kuitenkin lyhentää.

Flunssa kestää muutaman päivän ja toisin kuin influenssa, paranee yleensä kunnon levolla. Kokosimme yhteen keinoja, joiden avulla sairaspäiviä voi lyhentää.

Ota ensimmäiset oireet vakavasti

Heti kun havaitset, että kurkkuun sattuu ja olo on kipeä, mene vuoteeseen ja lepää kunnolla.

Huolehdi nesteytyksestä

Juo paljon, sillä hyvä nesteytys auttaa kehoasi hoitamaan itseään.

Luota suolaveteen

Kipeä kurkku helpottuu suolavedellä, joten kurlaa sitä useamman kerran päivässä. Suolavesi auttaa tappamaan pöpöjä ja helpottaa kipua.

Auringonhattu-uute

Myös auringonhattu-uutteesta on apua. Sekoita sitä ohjeen mukaisesti pieneen määrään vettä ja ota muutama huikka silloin tällöin. Seos helpottaa oloa etenkin yöllä, jos sinun on vaikea nukkua yskän tai tukkoisen olon vuoksi.

Huuhtele nenääsi

Huuhtelukannu helpottaa nuhaa.

Muista syödä!

Kipeänä ei tee mieli syödä, mutta muista silti huolehtia ravinnosta. Syö värikästä ja hyvää tekevää ruokaa, kuten lämpimiä keittoja, raikkaita salaatteja tai napostele hedelmiä.

Älä huolehdi töistä

Moni tekee töitä kipeänä, mutta se on virhe. Jos olet kipeä, olet kipeä ja silloin kehosi vaatii lepoa. Jos teet töitä kipeänä saatat pitkittää taudin kestoa.

Vältä liikuntaa!

Muista myös välttää liikuntaa, sillä se voi pahimmillaan aiheuttaa vaarallisia jälkitauteja. Muista myös hyötyliikunta, kuten siivoaminen – nyt sinulla on lupa levätä, kunnolla!

(MTV-LIFESTYLE)

Lue myös:

    Uusimmat