Älä enää raahaa turhaa tavaraa – näin pakkaat kuin lentoemäntä

Lentoemäntä paljastaa, mitä kantaa mukanaan koneeseen! 

Joululoma. Matka ulkomaille. Viikko sukulaisissa! Miten pakkaat?

Hopes&Fears-sivusto päätti ratkaista pakkausongelmat ja kysyä neuvoa lentoemännältä – onhan ammatikseen maiden väliä seilaava pakkaamisen ammattilainen!

laukkuja

45-litrainen olkalaukku, joka aukeaa kuin matkalaukku. Laukussa tulisi olla myös repputyylinen kantohihna. Sisällä tulee olla yksi iso osio ja kaksi pienempää osiota tavaroille, sekä pehmustettu tasku läppärille tai tabletille.

Reppu, johon pakkaat kirjan, kyniä, vihon, iPadin, kuulokkeet, lompakon ja varasukat. 

Hygieniatarvikepussi, jossa on ripustin. Sen saa helposti esille hotelliin. Pakkaa mukaan laastaria, sideharsoa, C-vitamiinia, särkylääke, pahoinvointilääkettä, vatsalääkettä ja jotakin flunssan varalle.

Pieni toilettipussi, jossa on minikokoisia pesuaineita. Tiedäthän: niitä, joita kaikki vievät hotelleista... Nämä saat viedä koneeseenkin, koska pullot ovat niin pieniä. Täytä pullot uudelleen, kun ne tyhjenevät.

Ylimääräinen toilettipussukka. Jos ostat jotakin, voit pakata sen tähän! Voit käyttää pussia jopa kassin korvikkeena.

vaatteita

Villatakki. Lentokoneissa on kylmä. Villatakki on tyylikäs ja helppo valinta.

Kolme paria kenkiä:

  1. Kahdet mustat korkokengät, siis lentoemännän työkengät
  2. Yhdet balettitossut

Tai

  1. Lenkkitossut
  2. Hyvät matalat kengät tai sandaalit
  3. Korolliset kengät

Treenivaatteet. Toppi  vie vähän tilaa, pääset treenaamaan koska vain ja hätätilanteessa treenivaate käyvät vaatekerrasta.

Meikit. Lentoemännän tulee olla neutraalin näköinen eikä hän saa korjailla meikkiään asiakkaan edessä. Meikin on siis oltava helppo ja luonnollinen. Kynsien tulee olla siistit, villejä väriyhdistelmiä ei sallita eikä kynsilakka saa haljeta. Meikkaa siis yksinkertaisesti: valitse kirkas huulipuna ja yksivärinen, klassinen kynsilakka.

Korut. Lentoemännän asussa on hyvin vähän erilaisia värejä, joten hän asustaa roikkuvilla korvakoruilla. Valitse näyttävä koru ja vedä hiukset taakse.

Purkkaa tai pastilleja. Ne auttavat, jos korvat menevät lukkoon. Lisäksi voit napata pastillin pitkän lennon päätteeksi, jolloin suusi raikastuu!

Ladattuja paristoja tai laite, jolla voit ladata akkua. Säästyt ongelmilta kohteessa, vaikka käyttäisit tablettiasi koneessa! 

Tyhjä vesipullo. Täytä pullo turvatarkastuksen jälkeen. Pitkälläkin matkalla pysyy virkeänä, kunhan juo tarpeeksi.

Vaatepussukka. Rullaa paitasi rulliksi ja pakkaa ne pussiin. Se estää rypistymistä ja suojaa vaatteita.

Unimaski ja korvatulpat. Hyvää yötä, myös meluisassa koneessa!

Lue myös:

    Uusimmat