Ala-asteen rakentaminen kasvatti koulutuksen arvostusta Gendabin kylässä

Vielä muutama vuosi sitten Tansanialaisessa Gendabin kylässä ei juuri arvostettu lasten koulutusta. Monet kylän lapsista eivät päässeet kouluun lainkaan, ja ne jotka opiskelivat, joutuivat istumaan 120 hengen luokkatiloissa. Vuonna 2006 alkanut Sinituotteen kouluprojekti muutti kyläläisten käsitystä koulutuksen tarpeellisuudesta perusteellisesti.

Aiemmin Gendabin kylän lasten koulutuksen esteenä oli useita kompastuskiviä. Lasten vanhemmat eivät halunneet tai pystyneet panostamaan koulutukseen rahaa, ja toisaalta opiskelua varten ei ollut tarpeeksi tiloja tai opettajia. SINI Hargushay primary school -projektin myötä kylän lapset ovat saaneet mahdollisuuden opiskeluun.

– Nyt tiedämme, mitä hyötyä koulutuksesta on. On hienoa, että lapset voivat esimerkiksi olla kontaktissa muiden kansalaisuuksien kanssa, Gendabin kylän johtaja Charles kertoo.

Koska kyläläiset eivät ymmärtäneet koulutuksen merkitystä, heidät oli aluksi hankala saada mukaan koulun rakentamisen talkootyöhön. Pikkuhiljaa väki saatiin valjastettua tiilenvalmistukseen, ja kun lapsia alkoi vähitellen edetä yläasteelle, talkootyön merkitys valkeni. Nyt tiiliä on tehty niin paljon, että tällä hetkellä ne riittävät koko kuluvan vuoden rakennustarpeisiin.

– Projekti on vaikuttanut ihmisiin niin, että he ovat ryhtyneet uskomaan kehitykseen, projektissa mukana oleva Joas Kahembe iloitsee.

Gendabi on noin 5 000 ihmisen paimentolaiskylä Hanang-vuoren juurella. Projektin myötä kylän koulua pidetään koko Hanang-alueen parhaana peruskouluna. Aikaisemmin kylässä oli pulaa pätevistä opettajista, mutta nyt Tansanian valtio valitsee parhaat opettajat kylän kouluun.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja