Älä anna väreillä väärää signaalia

Värit viestittävät meistä asioista ympäristölle, halusimme sitä tai emme. BC-värikonsultti Eija-Liisa Larsen listaa tilanteita ja mielentiloja, joissa väreihin kannattaa kiinnittää erityistä huomiota.

Työhaastattelu

Omanvärinen sininen on paras valinta työhaastatteluun. Kaikille värityypeille sopii jokin sinisen sävy. Sininen on värinä neutraali ja antaa uskottavuutta.

Ensimmäiset treffit

Ensimmäisille treffeille en pukeutuisi liian tummiin sävyihin. Valitse sen sijaan oma pirteä väri, jossa tunnet olosi naiselliseksi. Myös vartalon hyviä puolia kannattaa korostaa kauniilla vaatetuksella.

Alakuloinen mielentila

Jos olo tuntuu masentuneelta tai alakuloiselta, silloin erityisesti pitäisi laittaa joku värikäs vaate päälle. Se paitsi nostattaa omaa mielentilaa, myös kiinnittää herkästi muiden huomion. Positiiviset kommentit tekevät hyvää.

Esiintymistilanne

Itselle sopiva omanvärinen vaatetus on paras valinta esiintymistilanteisiin. Tampereen yliopistossa on aikoinaan tehty tutkimus, jossa todettiin että ihminen on enemmän asiansa osaava ja uskottava ja hän saa ajatuksensa paremmin perille, jos hän on pukeutunut oman vuodenaikansa väreihin.

Jos on tietoisesti menossa tilaisuuteen, jossa tietää saavansa negatiivisen vastaanoton, kannattaa pukea päälleen hyvin vaaleasävyistä tai valkoista, sillä se on puhtauden ja viattomuuden väri.

Studio55/Jenni Kokkonen

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja