LM: Ville Niinistö ei lähde ehdolle vihreiden puheenjohtajaksi – jättää eduskunnan ensi keväänä

Vihreiden kansanedustaja ja entinen puheenjohtaja Ville Niinistö ei lähde ehdolle väliaikaiseksi puheenjohtajaksi, kertoo Lännen Media.

Vihreät valitsevat uuden puheenjohtajan, kun puheenjohtajana toiminut Touko Aalto ilmoitti luopuvansa tehtävästä. Aalto on sairauslomalla masennuksen vuoksi.

Myös puheenjohtajan sijaisena toimiva Maria Ohisalo, kansanedustaja Olli-Poika Parviainen ja entinen kansaedustaja Oras Tynkkynen ovat aiemmin ilmoittaneet, etteivät asetu ehdolle.

Toistaiseksi puheenjohtajaehdokkaaksi on ilmoittautunut vain kansanedustaja Outi Alanko-Kahiluoto.

Vihreät valitsevat uuden puheenjohtajan tulevana lauantaina.

Juttu jatkuu videon jälkeen.

Katsomo-video ei ole saatavilla


"Uusi puheenjohtaja voi kääntää uuden lehden"

Kuusi vuotta vihreiden puheenjohtajana ollut Niinistö kertoo Lännen Medialle päättäneensä vakavan harkinnan jälkeen olla pyrkimättä uudelleen puheenjohtajaksi.

– Uusi puheenjohtaja voi kääntää puolueessa uuden lehden. Haluan tukea valittavaa puheenjohtajaa ja olla mukana vaalityössä, Niinistö kommentoi lehdelle.

Hän kertoo myös, että ei pyri kansanedustajaksi seuraavissa eduskuntavaaleissa. Hän ei kuitenkaan sulje pois sitä, ettei pyrkisi joskus uudelleen eduskuntaan.

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja