Mainos

Akustointitaulu vaimentaa kaikua loft-asunnossa

Korkea ja yhtenäinen loft-asunto on akustiikaltaan haastava. Pelkkä puheäänikin saattaa kaikua, mikäli koti on sisustettu niukoin tekstiilein eikä pehmustettuja huonekaluja ole paljonkaan. Vähänkin vaativampi musiikin kuuntelu edellyttää lähes poikkeuksetta akustiikan parantamista.

Yksi parannuskeino on käyttää erityistä akustointipaneelia. Tässä asunnossa käytettiin Knaufin rei’itettyä kipsilevyä, jonka taakse on liimattu akustohuopa. Kuosiksi valittiin hiukan tähtikarttaa muistuttava pinta, mutta niitä on muitakin – pinnassa on esimerkiksi neliömäisiä reikiä suorissa riveissä.

Yleisimmin näitä levyjä käytetään isojen toimistotilojen alakattorakenteissa. Niin sanottu modulaarirakenne koostuu metallikiskoista rakennetusta kehikosta, jonka varaan levyt lasketaan.

Yleisen peukalosäännön mukaan levyn takana ei tarvita villaa, jos siellä on tyhjää tilaa 200 mm. Loft-asunnossa ei tarvittu näin mittavia rakenteita, vaan seinään tehtiin lautakoolaus, ja levyn taakse laitettiin lisävaimennukseksi polyesterivilla.

Akustolevyt kiinnitettiin koolaukseen tavallisilla kipsiruuveilla.

Levyjen väliin jätettiin tällä kertaa 4 mm avosaumat, jotka täytettiin myöhemmin juuri tähän tarkoitukseen sopivalla kipsimassalla. Ruuvin paikka on katsottava tarkasti, sillä levyhän on täynnä reikiä.

Murtumisvaaran lisäksi reikä saattaa tukkeutua, kun ruuvinkannat myöhemmässä vaiheessa kitataan umpeen. Kun ruuvit ovat kauempana, myös kittaajan työ nopeutuu.

Saumaukseen käytettävä kipsimassa on todella kätevää ainetta, se käy moneen muuhunkin tarkoitukseen, koska sillä voidaan tehdä hyvin paksuja täyttöjä. Jos levystä vaikkapa murtuu kulma – helposti sattuva vahinko - sen voi paikata tällä aineella. Massa lujittuu hyvin nopeasti ja pintojen tekeminen voi jatkua melkein keskeytyksettä.

Kun saumamassa on kuivunut hetken ja sen pinta on nahkea eikä tartu sormiin, saumasta pursunut massa kaavitaan pois pakkelilastalla työntelemällä. Massaa ei todellakaan kannata päästää kuivumaan liian kovaksi, koska silloin se joudutaan hiomaan ja silloin kipsilevyn kartonkipinta vahingoittuu helposti. Kun purseet on poistettu, pinta hiotaan tarpeen vaatiessa kevyesti.

Yleisimmin akustolevyn pinta maalataan. Tähän on monia vaihtoehtoja.

Muunkinlaista pinnoitusta voi käyttää – täällä seinään ikuistettiin perheen nuorimman muotokuva!

Lisätietoja:

www.knauf.fi

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja