Aku Louhimies ohjaa Ilkka Remeksen menestysromaaniin perustuvan elokuvan

1:09
Aku Louhimies MTV Uutisten haastattelussa tammikuussa.

Aku Louhimies ja Ilkka Remes aloittavat yhteistyön.

Ohjaaja Aku Louhimies valmistelee kansainvälistä suurelokuvaa, joka pohjautuu Ilkka Remeksen vuonna 2015 julkaistuun romaaniin Jäätyvä helvetti. Teos oli vuoden 2015 myydyin kotimainen kaunokirja. Ilkka Remes on tämän vuosituhannen myydyin suomalainen kirjailija

Jäätyvä helvetti on kertomus modernista konfliktista, siitä kuinka tavallisten suomalaisten arki muuttuu kamppailuksi olemassaolosta, kun paukkupakkasilla kyberiskut katkaisevat sähköt ja viestiyhteydet koko maasta. 

– Olemme kehitelleet kansainvälistä elokuvaa useamman vuoden ajan ja käsikirjoitus valmistui alkukesästä, Aku Louhimies sanoo WSOY:n tiedotteessa.

– Kyseessä on suurhanke, jonka järjestelyissä menee toki vielä aikaa. On mahtavaa saada tehdä yhteistyötä Ilkka Remeksen kanssa. Aihe on ajankohtainen. Kyberturvallisuus ja hybridiuhat luovat mielenkiintoisen ympäristön tälle humaanille ja modernille tarinalle. 

Myös Remes kertoo olevansa projektista innoissaan. 

– Olen erityisen iloinen siitä, että hankkeeseen tarttui Aku Louhimies, jolla on kokemusta kansallisen olemassaolon mittaluokkaa koskevan selviytymistaistelun toteutuksesta, hän sanoo tiedotteessa.

Aku Louhimiehen edellinen kotimainen suurelokuva Tuntematon sotilas keräsi elokuvateattereissa Suomessa yli miljoona katsojaa. Tuntematon sotilas on katsotuin suomalainen elokuva yli 50 vuoteen.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja