AKT:n lakot jatkuvat – sovittelu jatkuu tänään

AKT:n lakko alkoi ja pysäytti kontit satamiin – katso suora lähetys Helsingin Vuosaaren satamasta 5:51
Katso video: MTV Uutiset haastatteli ensimmäisenä lakkoaamuna AKT:n puheenjohtajaa ja Satamaoperaattorien toimitusjohtajaa Helsingin Vuosaaressa.

Auto- ja Kuljetusalan Työntekijäliiton (AKT) lakot jatkuvat tänään satamissa ja kuorma-autoalalla, terminaalitoiminnassa sekä säiliö- ja öljytuotealalla.

Valtakunnansovittelija Anu Sajavaaran ja sovittelija Leo Suomaan on määrä jatkaa näiden työriitojen sovittelua lähipäivinä, kertoo valtakunnansovittelijan toimisto.

AKT jätti tiistaina uusia lakkovaroituksia koskien muun muassa linja-autohenkilökuntaa ja huoltokorjaamoita. Näiden työriitojen sovittelu alkaa jo tänään sovittelija Jukka Ahtelan johdolla. Uudet lakot alkavat 1. maaliskuuta, ellei sopua synny sitä ennen.

AKT:n meneillään olevista lakoista ahtaajien työtaistelu jatkuu toistaiseksi, eikä sille ole ilmoitettu päättymisaikaa.

Kuorma-autoalan, säiliöauto- ja öljytuotealan lakot päättyvät ensi keskiviikon vastaisena yönä puolilta öin, ellei sopua synny aiemmin. Terminaalitoiminnan lakon on määrä päättyä ensi keskiviikkona aamukuudelta.

Liitto hylkäsi tiistai-iltana tehdyt sovintoehdotukset, koska piti tarjouksia riittämättöminä sekä tekstikysymysten että palkkaratkaisujen osalta.

Työnantajapuoli on tuominnut AKT:n toiminnan täysin vastuuttomaksi.

Lue myös:

    Uusimmat