Aki Kaurismäki palasi Suomeen kesken Cannesin elokuvajuhlien – pääpalkinto jaetaan lauantaina

Aki Kaurismäen uusi elokuva nousi kriitikoiden suosikiksi Cannesissa 2:07
Katso video: Näin Kaurismäki esiintyi Cannesissa median edessä.

Ohjaaja Aki Kaurismäen elokuva Kuolleet lehdet on ehdolla pääpalkinnon saajaksi Cannesin elokuvajuhlilla. Kaurismäki on jo palannut Suomeen elokuvajuhlilta.

Ohjaaja Aki Kaurismäki on saapunut Suomeen kesken Cannesin elokuvajuhlien. Helena Mielonen Bufo-elokuvayhtiöstä vahvistaa tiedon MTV Uutisille. Asiasta kertoi ensimmäisenä Yle

– Hän on palannut Suomeen alkuperäisen suunnitelman mukaisesti, Mielonen kommentoi.

Hänellä ei ole tietoa siitä, tuleeko Kaurismäki osallistumaan lauantain palkinnonjakoon. Pääpalkinto Kultainen palmu jaetaan lauantai-iltana 27. toukokuuta, ja Kaurismäen elokuva on saanut Cannesin elokuvafestivaaleilla loistavan vastaanoton.

Kaurismäen uusi elokuva Kuolleet lehdet nähtiin maanantaina 22. toukokuuta Cannesin elokuvajuhlilla. Elokuvan tiimoilta järjestettiin lehdistötilaisuus tiistaina 23. toukokuuta Cannesissa. 

Paikalla olivat myös Kuolleet lehdet -elokuvan näyttelijät Alma Pöysti ja Jussi Vatanen

Kaurismäki hauskuutti mediaa valokuvaussession aikana tiistaina elokuvajuhlilla ja käveli Pöystin ja Vatasen kanssa naurun saattelemana rivissä sivuittain, kun valokuvaajat ottivat heistä kuvia.

Kaurismäki yritti myös saada takkinsa vetoketjua kiinni siinä kuitenkaan onnistumatta.

Kuvauksen jälkeen Kaurismäki poistui käymään jossakin Pöystin ja Vatasen jäädessä vielä kuvattaviksi.

Kuvauksen jälkeen alkoi varsinainen lehdistötilaisuus, jossa sekä Kaurismäki, Pöysti että Vatanen olivat vastailemassa kysymyksiin. 



Lue myös:

    Uusimmat