Ajatuspaja: Perverssiä luoda etnisiä ongelmia 50 vuotta vanhaan sopimukseen viitaten

Kahden ajatuspajan toiminnanjohtajalta kysyttiin MTV Uutisten netin erikoislähetyksessä ratkaisuehdotuksia, joilla sekava maahanmuuttotilanne saataisiin hallintaan.

Ajatuspaja Suomen Perustan toiminnanjohtaja Simo Grönroos sanoo, että Eurooppaan ei otettaisi lisää ihmisiä kolmannesta maailmasta.

-Jos halutaan auttaa siellä olevia ihmisiä niin esimerkiksi Turkissa on laajoja pakolaisleirejä, jonne voidaan ohjata sellaiset resurssit mitä meillä on varaa, Grönroos toteaa.

Grönroosin mukaan etnisten konfliktien leviämistä maahanmuuton kautta pitää pyrkiä estämään. 

-Lähi-Idässä on epävakautta ja sisällissotia kun etniset ryhmät eivät tule keskenään toimeen. Se on kaikkein perversseintä, jos me johonkin 50 vuotta sitten tehtyyn pakolaissopimukseen viitaten luodaan Eurooppaan samoja etnisiä ongelmia, Grönroos kommentoi.

Ajatuspaja Liberan toiminnanjohtaja Heikki Pursiainen puolestaan toteaa, että vastaanottokeskuksissa ja pakolaisleireillä olevien ihmisten työllistäminen olisi tärkeää.

Pursiainen pohtii lisäksi, että pitkällä aikavälillä muuttoliikeistä on paljon hyötyä.

-Työperäisen maahanmuuton lisäämistä pitäisi vakavasti tarkastella. Maailma rikastuu kun tällaista muuttoliikettä tapahtuu.

Isoimmaksi haasteeksi Pursiainen toteaa sen, että köyhät maat pitäisi saada rikastumaan.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja