Äitiyspakkaus kokeiluun Kanadassa: Näitä tavaroita se sisältää!

Suomalaista keksintöä, äitiyspakkausta, kokeillaan nyt myös Kanadassa. Ensimmäiset versiot ovat jo vanhempien käytössä. Tältä paketti näyttää!

Äitiysavustusten jakaminen aloitettiin Suomessa vuonna 1938 vähävaraisille synnyttäjille. Vuodesta 1949 alkaen äitiysavustus tuli kaikkien äitien saataville. 50 tuotetta sisältävä äitiyspakkaus on ollut vuosikymmeniä maailmanlaajuisesti ainutlaatuinen.

Nyt myös Kanadassa on otettu kokeiluun oma äitiyspakkaus, joka sisältää muun muassa vaatteita, hoitotuotteita ja kirjan. Muualla maailmalla ihmetystä sekä ihastusta herättänyt  ”suomalaiset vauvat nukkuvat pahvilaatikoissa -metodi on ollut ainoa laatuaan – kyseinen äitiyspakkaus kun muuntuu myös turvalliseksi nukkumaseimeksi vauvalle.

Kanadalainen Calgary-yliopisto onkin ottanut tehtäväkseen ottaa kokeiluun oman äitiyspakkauksensa, jota on tarkoitus jakaa vähävaraisemmille paikkakuntalaisille vanhemmille. Tarkoituksena on osoittaa tukea tuoreille vanhemmille, jotka saapuvat kotiin uuden vauvan kanssa. Tutkimus on osa yliopiston Tervetuloa vanhemmaksi -projektia.

Vanhemmille tarjotaan samankaltaista äitiyspakkausta kuin Suomessa, joka sisältää hoitotarvikkeiden ohella myös yhteystietoja erilaisiin tukiverkostoihin ja asiantuntijoihin. Nallekuvioin koristeltu laatikko sisältää muun muassa vaippoja, vauvanvaatteita, kuumemittarin, kuukautissuojia ja kirjan.

Tämän lisäksi äitiyspakkauksen kerrotaan muuntuvan myös ”seimeksi” – aivan kuten Suomessa.

Äitiyspakkauksia tarjotaan alustavasti 11 erilaiselle tukiryhmälle. Monet vanhemmista ovat saaneet jo omansa.

Tältä näyttää suomalainen versio vuoden 2016 äitiyspakkauksesta!

Lähde: 9news.com.au

Lue myös:

    Uusimmat