Äitiyslaatikon suunnittelija: Mietin, mitä oma poikani sanoisi kuvasta

Keväällä jakoon tulevassa uudessa äitiyspakkauksessa on käytössä designlaatikko. Sen visuaalisen ilmeen on suunnitellut Reeta Ek, 35.

Jonossa mars -työssä taapertaa suloinen sorsaperhe kesä- ja talvimaisemissa. 
Ek muistelee, että odotti toista lastaan suunnitellessaan äitiyslaatikkoa. 

– Aihemaailma eli lapsiperheen arki ja äitiyspakkaus oli itselle tuolloin hyvin ajankohtainen, Ek kertoo.  

Ekin suunnittelema ulkoasu äitiyslaatikkoon valittiin kilpailussa, jonka Kela järjesti vuonna 2011 Aalto-yliopiston taiteiden ja suunnittelun korkeakouluopiskelijoille. 

Idea laatikon sivussa kulkevasta sympaattisesta sorsaperheestä tuli Suomen luonnosta.
– Halusin suunnitella siihen eläimiä, koska vanhempi lapseni oli hyvin kiinnostunut eläimistä. Halusin tuoda eläinmaailmaan sitä lapsiperheen arkea. Sorsat kulkevat tarinassa eri vuodenaikoina, Ek kuvaa. 

Muistan, että koko suunnitteluprojekti oli todella hauska. 
– Varmasti mietin sitä, mitä oma poikani miettisi ja sanoisi katsoessaan kuvaa. Sen takia halusin myös tuoda sitä tarinaa siihen mukaan. Väreiksi valitsin sellaisia, jotka kiinnostaisivat suurta osaa yleisöä, hempeitä kuitenkin, Ek sanoo.

Moni ystäväni saa laatikon

Ek muistelee, että on itsekin nukuttanut lapsiaan äitiyspakkauksen laatikoissa. 

– Ainakin mummolassa meillä oli alussa lapselle äitiyspakkauksen laatikko sänkynä. 

Ek on iloinen siitä, että hänen suunnittelemansa sorsaperhe pääsee vihdoin paljon julkisuutta saaneeseen äitiyslaatikon kylkeen.  

– Todellakin tämä minun suunnittelemani kuva tulee menemään aika moneen suomalaiseen kotiin. Ja varmasti moni ystävänikin sen tulee saamaan, koska he ovat sitä ikäluokkaa, joka lapsia hankkii, Ek kertoo. 

Ek on tekstiilisuunnittelijan opinnoissaan loppusuoralla. Ek on suunnitellut Marimekolle kuoseja freelancerina vuodesta 2011.  Marimekon uusimmassa lastenmallistossa on mukana Ekin suunnittelemia kuoseja. 

Lue myös:

    Uusimmat