Äiti varoittaa pääsiäismunien vaaroista – 5-vuotias tytär tukehtui pieneen suklaamunaan: "Olin käynyt ensiapukurssin, mutta se ei auttanut"

Äiti varoittaa nettipalastalla muita vanhempia pääsiäismunien vaaroista: Hänen oma 5-vuotias tyttärensä tukehtui pieneen suklaamunaan.

Surullinen äiti haluaa varoittaa pääsiäisen lähestyessä muita vanhempia yllättävästä vaarasta, jonka pääsiäismunat voivat aiheuttaa. Nimettömänä pysyttelevä äiti nimittäin kertoo 5-vuotiaan tyttärensä Sophien menehtyneen traagisesti, kun tämä tukehtui minisuklaamunaan.

Äiti kertoo kolme vuotta sitten sattuneesta tapauksesta brittiläisellä Mum's Advice -nettisivustolla. Julkaisun kuvassa näkyy brittiläisen makeistenvalmistajan Cadburyn Mini Egg -suklaamunia.

"Katsoin, kuinka valo katosi lapseni silmistä"

– Pääsiäisen lähestyessä haluan varoittaa teitä kaikkia tappavasta tukehtumisvaarasta, joka traagisesti vei minun lapseni. On kulunut vasta lyhyet kolme vuotta siitä, kun rakas pieni tyttöni Sophie menehtyi, hän tukehtui minisuklaamunaan enkä pystynyt irrottamaan sitä, äiti kirjoittaa nettipalstalla.

– Olin käynyt ensiapukurssin vain kuusi kuukautta ennen tätä tapahtumaa, joten kaikki tukehtuvaa lasta auttavat tekniikat olivat edelleen tuoreena mielessäni, mutta se ei auttanut. Katsoin, kuinka valo katosi lapseni silmistä, kun yritin pelastaa häntä onnistumatta.

Vaikka pieni suklaamuna voi äidin mukaan vaikuttaa täysin vaarattomalta, hän kehottaa vanhempia seuraamaan tarkkaan, jos heidän lapsensa syövät niitä ja muistuttamaan lapsia istumaan syödessä.

– Tai vältä niitä kokonaan, äiti sanoo.

"Minun poikani ei saa näitä vielä tänä päivänäkään"

Useat vanhemmat ovat jättäneet äidin kirjoitukseen myötätuntoisia kommentteja. Vanhemmat myös kertovat itse vastaavista tapauksista.

– Minun poikani ei saa näitä vielä tänä päivänäkään. Kun hän oli kolme, hän meinasi tukehtua yhteen saatuaan niitä lahjaksi joltain. Se tukki kokonaan hänen henkitorvensa, hän ei pystynyt tekemään ääntäkään. Kaikki hidastui. Onneksi olisin käynyt ensiapukurssin vain kaksi viikkoa aiemmin ja voimakkailla selkälyönneillä ja rinnan työnnöllä se irtosi. Muistan sen kuin eilisen, vaikka siitä on jo yli seitsemän vuotta, eräs kertoo.

– Poikani oli noin viisi, kun hän nakersi auton penkillä yhtä niistä ja sitten hän meinasi tukehtua, vaistoni käski työntämään sormeni hänen suuhunsa ja irrottamaan sen, onneksi se toimi, toinen vanhempi kommentoi.

– Ostin näitä pääsiäismunia kahdeksalle lapsenlapselleni. Toivon nyt, että olisin valinnut jotakin muuta, kolmas kirjoittaa.

Suklaamunissa tukehtumisvaara pikkulapsille

Cadburyn edustaja kertoo olevansa pahoillaan perheen tapauksesta, sillä heille asiakkaiden turvallisuus on kaikista tärkeintä. Cadburyn pääsiäismunapakkauksissa on myös selkeä varoitus tukehtumisvaarasta: Tuote ei sovellu alle 4-vuotiaille.

***

0:30

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja