Mainos

Äiti varoittaa muita vanhempia: "Älä koskaan anna lapselle ibuprofeenia vesirokon aikana"

Äiti varoittaa kaikkia vanhempia antamasta tulehduskipulääkettä pienelle vesirokkopotilaalle. 

Vesirokko on tauti, johon moni meistä sairastuu lapsena. Vanhemmat yrittävät helpottaa lastensa oloa parhaansa mukaan, muun muassa lääkkeillä. Kaikki lääkkeet eivät kuitenkaan sovellu käytettäväksi vesirokon yhteydessä. 

Tämän oppi kantapään kautta äiti Haley Lyons, jonka poika Lewis sairastui vesirokkoon. Lääkärit olivat suositelleet tulehduskipulääke ibuprofeenin käyttöä lapsen olon helpottamiseen. Kyseisen lääkkeen käyttö vei pikkupojan kuitenkin nopeasti sairaalahoitoon.

Nopea toiminta pelasti pojan hengen

Lääkkeen käytön jälkeen pojan terveys alkoi heiketä pikkuhiljaa. Kuume nousi entisestään ja paukamat pahenivat. Lääkärien mukaan nämä oireet kuuluivat vielä normaaliin vesirokkoon, mutta äidin vaistot heräsivät.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä

Äiti vei pojan sairaalaan, jossa hänelle todettiin verenmyrkytys. Äiti on iloinen siitä, ettei antanut periksi, vaan vei pojan hoitoon useiden eri lääkäreiden vastusteluista huolimatta. Nopea toiminta saattoi pelastaa pojan hengen.

Vesirokkoon liittyvän kuumeen hoitoon voi käyttää parasetamolivalmisteita. Sen sijaan muiden tulehduskipulääkkeiden, esimerkiksi ibuprofeenin käyttöä vesirokon aikana ei suositella. 

Lähde: Terve.fi

Lyons haluaakin nyt varoittaa kaikkia vanhempia ibuprofeenin vaaroista vesirokon aikana. Tapahtumasta on nyt kymmenen kuukautta, mutta pojalla on edelleen arpia tapahtuneen jäljiltä. 

Lyons kertoo, että oli löytänyt lääkevalmistajan nettisivuilta jälkeenpäin tiedon lääkkeen sopimattomuudesta. Hän ihmetteleekin, miksi lääkärit olivat alunperin kyseistä lääkettä suositelleet.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.