Äiti valitteli raskasta päiväänsä, tajusi sitten jotain olennaista taaperostaan: ”On vaikeaa, kun haluat halauksen, mutta äitisi on liian kiireinen”

0:33
Äiti yllätti lapsen hurmaavalla jekulla – pukeutui yksisarviseksi!

Eräs äiti oli väsynyt arkeensa uhmaikäisen kanssa. Kaiken hälinän keskellä äiti ymmärsi kuitenkin jotain merkittävää pienen lapsensa elämästä. 

Love What Matters –sivusto jakoi Facebookissa nuoren äidin, Haley Piercen, päivityksen raskaasta päivästään.

Hayley avautuu siitä, miten uuvuttavaa on olla pienen lapsen äiti, mutta miten tärkeää on myös ymmärtää eräs olennainen seikka taaperon elämästä.

Lapsen kiukuttelulle on myös syynsä

Haley sanoo päivityksessään, että vaikka kuinka hän yritti pitää kaiken kasassa, lopulta hän romahti.

– Tänään oli raskasta. Menetin malttini enemmän kuin kerran. Huusin ja turhauduin. Istuin keittiön lattialla ja itkin, kun taaperoni sai raivonpuuskia toisensa perään, Haley kirjoittaa.

Haleyn pieni tytär koetteli hänen jokaista hermoaan. Lapsi kieltäytyi kuuntelemasta eikä jättänyt Haleytä sekunniksikaan rauhaan.

– Minä. Tarvitsen. Tauon.

Sitten Haley ymmärsin jotain. Taaperon elämä on myös vaikeaa.

– Se on vaikeaa, kun sinun aivoissasi tapahtuu yhtä aikaa miljoona uutta asiaa etkä voi kontrolloida mitään, Haley kirjoittaa. 

– On vaikeaa, kun haluat halauksen, mutta äitisi on liian kiireinen. 

Päivityksessä sanotaan, että on yleistä kuulla, kuinka äitien täytyisi arvostaa itseään enemmän. Haley nostaa esille myös lapsen näkökulman.

– Mutta entä lapsemme? Heitä on helppo syyttää, mutta totta kai heilläkin on huonoja päiviä.

Jokainen tarvitsee hemmottelua

Haley selittää, että vaikka lapsiperheen arki voi olla raskasta, kaikki perheenjäsenet käyvät usein läpi samoja ongelmia ja tunteita. Haley lopetti itsensä säälimisen, mutta alkoi tuntea enemmän sympatiaa lastansa kohtaan.

– Jos tämä on vaikeaa minulle, niin kuvittele, miten vaikeaa tämä on lapseni pienelle mielelle.

Jos julkaisu ei näy, voit katsoa sen täältä.

"Kerroin taaperolleni, että rakastan häntä"

Haley päätti tilata ruokaa lapsensa lempiravintolasta. He söivät yhdessä illallisen olohuoneessa ja jakoivat jälkiruoan.

Haley otti lasin viiniä ja hänen taaperonsa otti lasin omenamehua, ja he ottivat yhdessä lämpimän kylvyn. He pukivat yhteensopivat pyjamat ja katsoivat elokuvan sängyssä.

– Kerroin taaperolleni, että rakastan häntä. Lupasin jatkossa olla parempi äiti, ja me pääsemme läpi tämän uhmaiän, Haley sanoo.

– Jopa pienet ihmiset tarvitsevat hemmottelua.

Sopii myös teineihin

Kommenttikentässä moni kommentoi, että Haley jakoi tärkeän muistutuksen. Eräs käyttäjä sanoi, että ”taapero” sanan voisi korvata sanalla teini, ja sen merkitys olisi yhtä mullistava.

– Rakastan tätä. Teinin äitinä ymmärsin juuri, että tämä sama sopii heillekin. Kiitos ajatusten jakamisesta, toinen käyttäjä sanoo.

– Minä oikeasti tarvitsin tätä tänään. Tyttäreni on 8 vuotta ja poikani 3,5 vuotta. Meillä on ollut todella vaikea aikakausi meneillään, myös minulla. Minusta tuntuu, että otan sinusta mallia ja hemmottelen tänä iltana lapsiani stressittömällä ajalla täynnä haleja, naurua ja hyvää energiaa äidiltä, kolmas käyttäjä kommentoi.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja